Hlavní obsah

Pochettino neblufoval. Tottenham i po beznadějném začátku dokázal, jak za poslední roky vyrostl

Turín/Praha

Neblufoval, i když úvod prvního osmifinále Ligy mistrů vypadal pro fotbalisty Tottenhamu hrůzně. Po devíti minutách prohrávali v Turíně s domácím Juventusem 0:2 a jejich naděje devalvovaly k nule. „Skutečně to s námi vypadalo beznadějně, ale bylo doslova úžasné, jak jsme na dva inkasované góly zareagovali,“ chválil své svěřence kouč Maurico Pochettino. Samozřejmě neskutečně šťastný a spokojený, že došlo na jeho tvrzení, jak Spurs v posledních sezónách dozráli a vyrostli.

Sestřih osmifinálového utkání Ligy mistrů Juventus - TottenhamVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Higuaín nádherným volejem po necelých dvou minutách 1:0.

Argentinský snajpr po devíti minutách ránou ze značky pokutového kopu 2:0.

Turínský stadión šílel nadšením, neboť Stará dáma vykročila za předpokládaným postupem do čtvrtfinále.

„Udělali jsme ovšem chybu, když jsme za tohoto stavu začali bránit příliš v hlubokém postavení. Tottenham je obrovsky silný, v záloze a útoku pak hlavně," přiznával domácí obránce Mattia Di Sciglio.

„Tottenham nás k tomu přinutil," tvrdil trenér Massimiliano Alegri, že v jeho taktické partituře nic podobného nebylo.

Hattrick Higuaín nedotáhl

„Začali jsme skvěle, jenže jsme neudrželi počáteční tempo. To byla chyba," přidával další důvod obratu Federico Bernardeschi, který se vlastně postaral o druhý domácí gól. Po faulu na něho totiž přišla penalta, kterou Higuaín sice se štěstím, ale přece jen proměnil.

Argentinec se ujal exekuce i druhého pokutového kopu ve druhé minutě nastavení první půle, jenže ten už nezvládl. Za stavu 2:1 napálil balón jen do břevna.

„Ve fotbale potřebujete mít vždycky trochu štěstí a my ho měli, nezasloužili bychom si po poločase prohrávat 1:3, naopak průběhu první půle by víc odpovídal nerozhodný stav," připomínal trenér Spurs, že nemuselo zůstat jen u gólu, který vstřelil Kane.

Ten snížil na 1:2 a dal svému týmu naději. Mimochodem devátou trefou v letošním ročníku Ligy mistrů, díky níž se stal rekordmanem soutěže. Až dosud patřil primát čtveřici Ronaldinho, Inzaghi, Drogba a Costa, která v devíti po sobě jdoucích zápasech skórovala shodně osmkrát.

Kane připravil Buffona po 694 minutách, kdy držel v bráně Juventusu a italské squadry čisté konto, o neprůstřelnost a přivodil obrat, který se po prvních devíti minutách zdál utopií.

„Před zápasem jsem mluvil o tom, že už jsme vyzráli a výkonnostně narostli, takže přichází náš čas. Dnes jsme o tom podali důkaz. Bylo úžasné, jak jsme reagovali na beznadějný začátek," rozplýval se kouč Kohoutů Pochettino.

„Ukázali jsme skvělý charakter. Navíc daleko od domova a před velkou diváckou kulisou. Prostě skvělý výsledek před odvetou ve Wembley," přidával se Harry Kane.

„Nemuselo zůstat jen u remízy, která je trochu nespravedlivá. Ve druhé půli jsme byli lepší my," domníval se trenér Tottenhamu.

Domácího kouče tím popudil. „Nespravedlivá remíza? Vždyť naopak my jim nedopřáli ve druhé půli jedinou šanci a oni nás potrestali jedinou střelou, která šla na bránu. Měli jsme vyhrát minimálně 4:0," oponoval Allegri.

„My to byli, kdo si zasloužil vyhrát. Remíza nás ale nesmí vykolejit. Jsme si jistí, že můžeme zvítězit za měsíc v odvetě ve Wembley," vzkazoval Ostrovanům Federico Bernardeschi.

Reklama