Hlavní obsah

Zase příběh končící kolapsem. Říkáme si pořád totéž a stejně jsme biti, smutní PSG po prohře s Realem

Madrid/Praha

Zase stejný příběh. Před rokem kolaps v posledních minutách osmifinále Ligy mistrů na barcelonském Camp Nou, teď pro změnu na madridském Santiago Bernabéu. Během posledních minut se pokaždé zhroutil sen pařížského SG, že by už konečně mohl patřit mezi evropskou klubovou elitu. „Vždycky si říkáme tytéž věci, pokaždé se snažíme tytéž věci dělat, ale nakonec jsme stejně biti,“ povzdechl si frustrovaný Adrien Rabiot, když duel s Realem Madrid skončil a jeho tým po kolapsu v závěrečných sedmi minutách opouštěl madridský chrám s krutou prohrou 1:3, která devalvuje postupové naděje k nule.

Real - PSG

 
Článek
Fotogalerie

Tvrdili, že se z loňské facky od Barcelony poučili. Že už jsou dál, že vyzráli, nasbírali zkušenosti a něco podobného nedopustí. Před rokem porazili Pařížané hvězdnou Barcelonu doma 4:0, jenže v osmifinálové odvetě v závěru zpanikařili, nechali si nastřílet šest branek a po prohře 1:6 z Ligy mistrů vypadli.

„To už se opakovat nebude. Máme Neymara, máme skvělý tým," věřil trenér Paris SG Emery, že strašák z Nou Camp na jeho mužstvo na Santiago Bernabéu nedolehne.

Spletl se. A šeredně. Jeho svěřenci sice ve středeční konfrontaci vedli a i po Ronaldově vyrovnání v závěru první půle dokazovali po změně stran, že už jsou dál, jenže v samém závěru opět selhali.

Ronaldo jim dal druhý gól, Marcelo přidal třetí.

„Za předvedený výkon jsme si zasloužili lepší výsledek. Hráli jsme opravdu dobře, jenže rozhodly malé detaily. Hlavně druhý inkasovaný gól nás zasáhl a hodně poznamenal," povzdechl si hostující trenér Unai Emery, jemuž návrat do Španělska zase zhořkl.

Měl ale pravdu, že detaily rozhodovaly. Ten před druhou brankou Ronalda především. Kdyby míč směřující před bránu Paris SG nebyl tečovaný a gólman Areola ho nemusel vyrážet na poslední chvíli, možná by netrefil Ronalda.

Jenže stalo se a Portugalec druhou trefou v zápase výsledek otočil. Mimochodem, šlo o 101. gól, který Ronaldo v Lize mistrů v dresu Realu vstřelil. Žádnému jinému fotbalistovi se něco podobného v barvách jednoho mužstva dosud nepodařilo.

„Je těžké o něm říct něco nového. Stále prostě dělá úžasné věci. A každý den a v každém zápase," velebil svou hvězdu trenér Realu Zinedine Zidane, jemuž dokonale vyšlo střídání. Bale, Lucas a Asensio se postarali v závěru o rozhodující zvrat.

Však si také Zidane vyslechl narážku, že kdyby Marca Asensia poslal na trávník o deset minut dřív, vyhrál by Real nikoli 3:1 ale možná čtyři či pět jedna.

„My vyhráli 3:1 a s výsledkem jsme velice spokojeni. S hrou a předvedeným výkonem samo sebou také," odpovídal dobře naladěný Zidane, který může postupem přes Paris SG zachránit nepovedenou sezónu.

„Tenhle klub už vyhrál dvanáctkrát tuhle trofej a hráči moc dobře vědí, jak je pro klub důležitá. A jejich výkon tomu odpovídal. Zasloužili jsme si vyhrát, ale je tu ještě druhý zápas a víme, jak bude náročný," odmítal, že by o postupu jeho svěřenců do čtvrtfinále už bylo rozhodnuto.

„Výsledek neodráží to, co se na hřišti dělo," namítal trenér Paris SG Unai Emery a postěžoval si, že ani rozhodčí nebyli jeho týmu nakloněni. „Pořád máme ale ještě šanci," ujišťoval, že jeho tým postup ještě nevzdal.

„Jenže to si budeme muset počínat v odvetě jinak. Je snadné dát osm branek Dijonu nebo pět gólů jiným soupeřům v lize, ale v takových zápasech, jako proti Realu, si musíme počínat v koncovce jinak. Jim dvě tři šance na vstřelení gólů stačí, nám ne," díval se k odvetě značně pesimisticky frustrovaný Rabiot.

Reklama