Hlavní obsah

Bulharsko se těší na Chelsea a premiéru v Lize mistrů

Bulharský fotbal zažije ve středu velký svátek. Poprvé totiž do země zavítá show jménem Liga mistrů. A šampión Levski Sofia hned přivítá atraktivního soupeře - londýnskou Chelsea.

Článek

Tým Levski utržil při své premiéře v soutěži debakl 0:5 na barcelonském Nou Campu, ale kouč Stanimir Stoilov prý nic měnit nehodlá. "Budeme hrát stejně. Jsem obdivovatelem útočného fotbalu a budeme se hnát za góly od první minuty," řekl Stoilov.

V obraně Chelsea jeho týmu pravděpodobně nebude překážet kapitán Terry, jenž si hnul se zády. "Ještě se mu to zhoršilo," řekl kouč José Mourinho v neděli, den po výhře na hřišti Fulhamu, u níž už Terry chyběl. Jeho místo v sestavě zaujme Boulahrouz, jenž se zotavil z virózy.

Fanoušci Levski si z nevyvedeného debutu v soutěži nic nedělali, lístky na slavného soupeře vykoupili za pár hodin. Ještě není jasné, kdo nastoupí v útoku jejich týmu, neboť sehraný pár Domovčijski, Angelov je ze hry kvůli zraněním a nejlepší střelec bulharské ligy Ivanov má také zdravotní problémy. Dopředu se tak zřejmě vysune Francouz Bardon, jinak typický záložník.

Řím je značně oslaben

Středeční šlágr uvidí diváci v Miláně, kde nastoupí Inter proti Bayernu Mnichov. Lídři italské a německé ligy jsou ale v opačných pozicích. Zatímco Bayern deklasoval v prvním zápase Spartak Moskva 4:0, Inter prohrál v Lisabonu se Sportingem a ještě přišel o vyloučeného Vieiru, jenž bude nyní za červenou kartu pykat.

Inter měl o víkendu co dělat, aby doma neztratil zápas s Chievem, v němž už vedl 4:0. "Asi jsme už mysleli na Bayern," řekl záložník Oliver Dacourt k zápasu, jenž nakonec skončil 4:3.

Další italský zástupce AS Řím se utká s Valencií. Oba týmy v prvních zápasech nastřílely čtyři góly, ale na stadiónu Mestalla se podobná přestřelka neočekává. Zvlášť když hostům chybějí útočníci Mancini, Taddei, Vučinič a tvůrce hry Totti navíc není fit natolik, aby mohl odehrát celý zápas. Valencie zase postrádá reprezentanty Baraju, Del Horna a Marchenu.

Šmicer stále na marodce

Eindhoven odjel do Bordeaux v delikátní situaci. Jeho dva nejzkušenější hráči Cocu a Kluivert totiž zůstali doma se zdravotními problémy, a to je šance pro francouzského vicemistra. Hru PSV mají navíc ve Francii dobře přečtenou: v minulých dvou sezónách se vždycky utkal s Lyonem a letos na jaře s ním vypadl v osmifinále. V týmu Bordeaux je stále na marodce Vladimír Šmicer.

Úřadujícího šampióna Barcelonu čeká zápas v Brémách, jimž se uzdravil kanonýr Klose. A jeho spoluhráčům se tím zvedlo sebevědomí. "Je pro nás velmi důležitý, protože jsme na něj v útoku zvyklí hrát," uvedl reprezentační záložník Tim Borowski.

Středeční program (začátky ve 20:45):
Skupina A:
Levski Sofia - Chelsea, rozhodčí Duhamel (Fr.),
Werder Brémy - FC Barcelona, Rosetti (It.).
Skupina B:
Inter Milán - Bayern Mnichov, Bennett (Angl.),
Spartak Moskva - Sporting Lisabon, Hansson (Švéd.).
Skupina C:
FC Liverpool - Galatasaray Istanbul, Medina Cantalejo (Šp.),
Girondins Bordeaux - PSV Eindhoven, Benquerenca (Portug.).
Skupina D:
Šachtar Doněck - Olympiakos Pireus, Braamhaar (Niz.),
FC Valencie - AS Řím, Fandel (Něm.).

Reklama

Související témata: