Hlavní obsah

Kouč Bayernu se pro jednou nechal unést statistikami

PRAHA

Kouč fotbalistů Bayernu Mnichov Felix Magath to prý často nedělá, ale ve středu se radoval ze statistik. Bayern totiž výhrou na hřišti Interu Milán v Lize mistrů dokázal po osmnácti letech triumfovat v Itálii. Naposledy se mu to povedlo v roce 1988 v Poháru UEFA - shodou okolností na půdě stejného soupeře.

Článek

Magatha výsledek nadchl. "Je to mimořádná výhra. Zlomili jsme to, že nevyhráváme v Itálii, a ještě navíc na hřišti skvělého týmu," uvedl po zápase. Interu spadl díky korupční aféře do klína italský titul a i nyní vládne Serii A. Ale na Bayern nestačil. "Potvrdilo se to, co jsem si o síle tohoto týmu myslel," řekl pyšně Magath.

Naopak Inter je po dvou prohrách v tabulce poslední. Jeho trenér Roberto Mancini ale vyzýval ke klidu. V silách jeho týmu je podle něj ve zbývajících čtyřech zápasech se na druhé postupové místo ještě vyškrábat. "Máme dost času," podotkl. Výsledek zápasu podle něj hodně ovlivnilo Ibrahimovicovo vyloučení. "Ale i po něm jsme klidně mohli vyhrát," uvedl a měl na mysli především stoprocentní Crespovu šanci, kterou skvěle chytil brankář Kahn.

Italským týmům se v týdnu vůbec nevedlo. Po remíze AC Milán v Lille ve středu prohrál i AS Řím. Kouč Valencie Quique Sánchez Florés považoval skalp italského týmu za nejlepší cestu k tomu, jak si v Evropě získat prestiž, ztracenou loňskou neúčastí v Lize mistrů. "Nečekali jsme, že budeme tak brzy v tak dobré pozici," uvedl.

Na rozdíl od italských klubů vyšel báječně týden v Lize mistrů anglickým zástupcům. Vyhráli všichni čtyři, Chelsea dokonce venku nastřílela tři góly. O všechny se postaral Drogba, Ševčenko opět vyšel naprázdno. Lodivod Chelsea José Mourinho ale řekl, že ukrajinského kanonýra mezi náhradníky neposadí.

Mourinho chválil mladého Nigerijce

Poprvé také nasadil vycházející hvězdičku Mikela z Nigérie a sedmnáctiletý záložník přihrál Drogbovi na první gól. "Byl naprosto fantastický. Když má míč u nohy, vypadá všechno strašně jednoduše," obdivoval Mourinho. Mikela vystřídal prý jen proto, že dostal žlutou kartu.

Také Liverpool nastřílel tři góly. Skvělý zápas odehrál především dlouhán Crouch, jenž se po pěti zápasech vrátil do základní sestavy. Kouč Rafael Benítez dával v poslední době přednost posilám Bellamymu s Kuijtem, ale Crouch si hlasitě řekl o místo. Zvlášť krásnými nůžkami, jimiž v 52. minutě zvýšil na 3:0. "Byl to nádherný gól. Myslel jsem si, že je hotovo," řekl Benítez.

Hráči Galatasaray ale zápas nevzdali a dotáhli se na rozdíl jediné trefy. Na vyrovnání však nedosáhli, i když Hakan Sükür měl dvě šance, s nimiž si většinou ví rady. "Zasloužili jsme si prohrát," řekl smířlivě kouč přemožitele Mladé Boleslavi Eric Gerets. V kabině se po zápase prý jeho svěřenci neubránili slzám. "Ale kdyby na hřišti spolu komunikovali, jako to dělal soupeř, vyřešili by spoustu problémů," podotkl.

V Brémách Barca málem přišla o sérii

Barcelona prodloužila svou šňůru neporazitelnosti v Lize mistrů na patnáct zápasů, i když v Brémách byla hodně blízko jejímu konci. Remízu 1:1 zachránil až v 89. minutě Argentinec Messi. Domácí měli během zápasu dost šancí na další gól, ale znovu giganta nedokázali povalit na záda. Stejně jako na jaře s Juventusem, jemuž daroval postup do čtvrtfinále svou neuvěřitelnou chybou gólman Wiese dvě minuty před koncem.

"S hráči soucítím. Hráli prvotřídní fotbal, ale na výhru to bohužel nestačilo," prohlásil brémský kormidelník Thomas Schaaf.

Jeho protějšek Frank Rijkaard litoval především zranění Kamerunce Eto'a, jenž odstoupil půl hodiny před koncem s oteklým pravým kolenem. Podle předběžné diagnózy týmového doktora jsou problémy vážného charakteru a vyřadí útočníka na dva až tři měsíce.

Reklama