Hlavní obsah

Splní Buffon slib? Opravdu skončí, pokud Stará dáma z Ligy mistrů vypadne?

Londýn/Praha

Turínská Stará dáma je v hodně mizerné situaci, neboť v domácím osmifinálovém duelu s Tottenhamem jen remizovala 2:2. Dost dobře se tudíž může stát, že její putování Ligou mistrů skončí už dnes večer v londýnském Wembley. Pro brankářskou legendu Juventusu Gianluigi Buffona by to znamenalo, že nadešel čas, aby splnil vyřčená slova. „Pokud nevyhrajeme Champions League ani letos, končím,“ opakoval čtyřicetiletý gólman několikrát v průběhu sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gianluigi Buffon nepřipouští, že by putování Juventusu Ligou mistrů mělo skončit dnes ve Wembley.

Článek

Před odvetou s Tottenhamem samozřejmě Buffonovi, který se na podzim po nezdaru v baráži o účast na MS 2018 v Rusku rozloučil s reprezentací, zmíněná slova připomínali. Nelichotivou situaci, v níž se loňský finalista Ligy mistrů nalézá, pochopitelně také.

„Jsem povahou optimista, takže podobná myšlenka mě vůbec nenapadla," nepřipouští Buffon, že by se jeho tým rozloučil se soutěží už v osmifinále a do další fáze Ligy mistrů se neprobojoval.

„Naopak stejně jako ostatní věřím, že to není náš poslední zápas v Champions League v této sezóně," tvrdí s vírou, že jeho cesta za nenaplněným snem, jímž je vítězství v nejprestižnější evropské klubové soutěži, bude pokračovat.

Moc dobře si přitom uvědomuje, jak těžké bude dnes večer v odvetě ve Wembley proti rozjetému Tottenhamu uspět. Zvláště když Juventus nemůže bránit, protože po domácí remíze musí hrát na výhru. Jedině ta mu zajistí postup, protože je málo pravděpodobné, že by se odveta změnila v divokou přestřelku a skončila například 3:3, což by italskému celku k cestě do čtvrtfinále stačilo.

Buffon navíc uznává, že domácí snajpr Harry Kane představuje mimořádné nebezpečí. Ostatně, už v prvním osmifinále v Turíně to dokázal.

„V současnosti ho řadím mezi dva tři nejlepší útočníky světa. Je hodně podobný Argentinci Batistutovi. Fyzickými dispozicemi, kondicí, zakončením," prozradil Buffon, že mu Kane hodně připomíná ikonu Fiorentiny devadesátých let Gabriela Batistutu, který je se 184 nastřílenými góly desátým nejlepším střelcem v historii italské Serie A.

Reklama

Související témata: