Hlavní obsah

Podzimní výprask varuje. Proto je Klopp před dnešní odvetou s Citizens tolik opatrný

Manchester/Praha

Na zářijový výprask se zapomenout nedá. I proto ho trenér fotbalistů Liverpoolu před dnešní čtvrtfinálovou odvetou Champions League (od 20:45, vysílá ČT Sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) v jednom kuse připomíná. Hráčům, fanouškům, všem, kdo už vidí jeho Reds mezi posledními čtyřmi kluby. Však k tomu výhra Kloppových svěřenců 3:0 nad Manchesterem City v prvním čtvrtfinále svádí. Jenže Jürgen Klopp před sílou a kvalitami soupeře, který se rozhodně nevzdal snu o postupu, znovu a znovu varuje. „Citizens mají vynikající tým a vede je Pep (Guardiola), nejlepší trenér na světě.“

Foto: Matthew Childs, Reuters

Liverpoolský Mohamed Salah by měl dnes večer do odvety nastoupit.

Článek

Právě zmiňovaná zářijová výhra 5:0 v ligovém utkání slouží Guardiolovu týmu jako inspirace a motivace zároveň, že i tříbrankové manko lze smazat.

„Tehdy jste všichni viděli, jakou kvalitou City oplývá. A nic na tom nemění, že jsme zápas dohrávali jen v deseti," obracel se kouč Liverpoolu na všechny, kteří dělají z jeho týmu už jistého účastníka semifinále Ligy mistrů.

Argumentují tříbrankovým náskokem, s nímž Reds půjdou do odvety. Připomínají, že jejich protivník je vykolejený lekcí, kterou dostal před týdnem na Anfield Road i sobotní ligovou prohrou v městském derby s United. I v něm dostal tři branky.

„Žádné mužstvo na světě není dokonalé, na každé přijde těžký moment. Někdy trvá dny, někdy jen minuty. Každý si takové situace prožije, ale City bylo v průběhu sezóny nejdůslednějším týmem ze všech, s těžkými momenty se vyrovnalo nejlépe, a proto bude na konci soutěže šampiónem," odmítá Klopp, že by dvě porážky v řadě Guardiolu a jeho svěřence vykolejily.

„Nikdo podobné výsledky opravdu neočekával, což ale nic neubírá na kvalitách a síle Citizens. Mohou sloužit pouze jako důkaz, že i oni jsou jen lidskými bytostmi. A díky bohu za něj."

Tenhle důkaz proto může Klopp svým hráčům předložit. A navíc je může povzbudit i zprávou, že egyptský snajpr Mohamed Salah bude připraven a nejspíš nastoupí, i když o jeho startu se vážně pochybovalo.

V prvním střetnutí se zranil, jenže v neděli už trénoval s kondičním koučem a v pondělí se zapojil do přípravy s mužstvem.

„Stoprocentně si jisti nejsme, ale spíše to vypadá, že hrát bude," přiznal Klopp, že Salaha, který v letošní sezóně nastřílel v soutěžních zápasech už 38 gólů, k dispozici mít bude. Zranění Robertson a Moreno, kteří absentovali v sobotním ligovém derby s Evertonem, už rovněž trénovali.

S absencemi v sestavě Liverpoolu to tudíž nebude tak zlé, jak se původně zdálo, i když vykartovaný Henderson bude citelně chybět.

„Nemám zájem, abychom byli stavěni do role favorita. Jsme jen v lepší pozici, než jsem sám očekával, ale tím to také končí," trvá přesto Klopp na svém.

Smaže Manchester City v dnešní odvetě LM třígólové manko?
Ano
18,8 %
Ne
77,7 %
Ano, ale na penalty vypadne
3,5 %
Celkem hlasovalo 1119 čtenářů.

Reklama