Hlavní obsah

Chelsea byla lepší, uznal trenér Barcelony Rijkaard

PRAHA

Fotbalisté Barcelony prohráli v šlágru Ligy mistrů s Chelsea jen 0:1, ale jejich trenér Frank Rijkaard se nevymlouval na nepřízeň osudu. Na tiskové konferenci po zápase sportovně uznal, že anglický soupeř vyhrál zaslouženě. Jeho protějšek José Mourinho ocenil výkon svého týmu, ale pod dojmem událostí minulých dnů řekl, že nevidí žádný důvod k oslavám.

Článek

"Měli jsme výborný první poločas a doufal jsem, že získáme víc. Ale Chelsea byla lepší, stejně jako loni, kdy jsme ji porazili," řekl trenér Barcelony. "Zápas byl vyrovnaný, ale Drogbův gól všechno změnil. Pak jsme museli riskovat s hrou na tři obránce, ale ani tak jsme nedokázali překonat jejich skvělou obranu," pokračoval Rijkaard. Přesto prý nepochybuje, že jeho tým postoupí. "Není důležité, jestli to bude z prvního, nebo z druhého místa. Ale určitě tam budeme," řekl bez stínu pochybností.

Mourinho si po utkání očividně oddechl, ale k úsměvu měl daleko. "Byl to těžký týden. Teď máme tři body, ale nemyslím, že bychom měli skákat radostí," řekl trenér Chelsea. Měl na mysli nejen vážné zranění brankáře Petra Čecha, ale i tragickou smrt členky administrativního štábu Chelsea, kterou v úterý srazilo auto, když jela na kole do práce.

Náhradník Hilário ve zkoušce ohněm uspěl

Smutek se mísil i do slov autora vítězného gólu Didiera Drogby. Tragická nehoda prý zastínila i radost z toho, že proti Barceloně konečně uspěl. "Čekal jsem na to dva roky. V prvním utkání jsem byl vyloučen, v druhém jsem měl trest a loni jsem byl jen na lavičce. Dát gól Barceloně, to není nic lehkého. Ale nejsem žádný superman, udělal jsem jen to, co tým potřeboval," odmítl Drogba komplimenty, jimiž byl po utkání zavalen.

Mourinho ocenil výkon brankáře Hilária, který musel zaskočit za dva zraněné gólmany. "Od první minuty z něj vyzařovala jistota. Tým mu dodal sebedůvěru a on mu to oplatil," řekl trenér a dodal, že teď do branky neshání prvotřídní hvězdu, ale jen náhradníka, protože Hilário je spolehlivý a Ital Cudicini se už příští týden po zranění vrátí k mužstvu.

Ricardo z Bordeaux: Zapomeňte na Ligu mistrů

Plný počet bodů jako Chelsea mají po středě také Bayern Mnichov a Valencie, jimž se v posledních letech v Lize mistrů moc nedařilo. Teď z jejich táborů zaznívají samé superlativy. "Byl to supervýkon celého týmu. Vůbec nebylo poznat, že máme na hřišti o jednoho hráče méně," radoval se šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge po výhře 1:0 na půdě Sportingu Lisabon. Poznamenal, že bavorský klub mohl vyhrát ještě výrazněji, kdyby mu norský sudí neupřel penaltu.

Také trenér Valencie Sánchez Flores už nepochybuje, že jeho svěřenci postoupí mezi šestnáct nejlepších. "Chceme vyhrát skupinu a máme k tomu blízko. Ale dnes to bylo těžké. Šachtar je lepší tým, než jak by se zdálo podle výsledků," řekl Flores. Trenér hostí Rumun Mircea Lucescu si posteskl, že jeho hráči byli až příliš ustrašení.

Ani Liverpoolu to venku moc nejde, ale ve středu v Bordeaux konečně okusil chuť vítězství, přestože mu chyběl zraněný kapitán Gerrard. "Díky tvrdé práci jsme dokázali ovládnout střed hřiště, a to rozhodlo," pochvaloval si trenér hostí Rafael Benítez. Zato domácí Ricardo jen stěží skrýval zklamání. "Zapomeňte na Ligu mistrů. Bylo by skvělé, kdybychom vybojovali alespoň třetí místo a s ním účast v Poháru UEFA," přehodnotil cíle francouzského klubu.

Podobný závěr mohou po středečních zápasech vyslovit také trenéři Galataray Istanbul, Olympiakosu Pireus, Levski Sofia a Šachtaru Doněck. Za dva týdny k nim pravděpodobně přibudou další.

Reklama