Hlavní obsah

Český gólman nešťastníka Kariuse chápe. Jeho minelu ale ještě nikdy neviděl

Praha

Gólmani drží při sobě, podpoří se i na dálku. Celá fotbalová Evropa teď propírá nešťastného Lorise Kariuse, který dvěma neuvěřitelnými hrubkami potopil svůj Liverpool v sobotním finále Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:3). „Dokážu ho pochopit. Pokud jde o třetí gól, takový jsme dostali každý. A první? Takový jsem ještě na žádném videu nikdy neviděl,“ říká brankář české reprezentace Tomáš Koubek.

Přeju mu, aby se z toho oklepal, vzkazuje nešťastníkovi Kariusovi reprezentační brankář Tomáš KoubekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih finále Ligy mistrů.

Britové se s nešťastníkem nemažou. Policie musí prošetřovat výhrůžky smrtí, které Loris Karius dostal.

„Chápu fanoušky, že dlouho čekali na úspěch. Ale výhrůžky? Nesmysl. Stačí se vžít do Kariusovy role, přece také chtěl finále vyhrát. Obětoval celou kariéru, aby se vypracoval až sem a chytal takový zápas," poukazuje Tomáš Koubek, brankář francouzského Rennes.

Český reprezentant ujišťuje, že kolegu dokáže pochopit. „Třetí gól potká každého brankáře. Míč se opravdu při letu hýbal. Byla možnost ho vyrazit, rozhodl se tahle... Pokud jde o první gól, takový jsem ještě za celou kariéru na žádném videu neviděl," líčí Koubek.

Je také třeba ocenit Benzemu

„Pro Kariuse je všechno hrozně smutné, z lidské i fotbalové stránky. Stejně tak i pro celý Liverpool. Uvidíme, jak se z toho sebere. Všichni gólmani chybují, ale on dvakrát zrovna ve finále Ligy mistrů," přemítá český brankář.

Domnívá se, že zbrklost při prvním gólu může souviset s tím, že gólmani Liverpoolu jsou vedeni, aby rozehrávali co nejrychleji. „Třeba jde o návyk z tréninku. A je také třeba ocenit Benzemu. Málokterého útočníka napadne, aby do výhozu tahle nastavil nohu," poukazuje.

Druhá hrubka pak dost možná souvisela s první minelou. „Je to možné, málokdo umí ještě během utkání zapomenout. Musel na strašnou chybu myslet, ale jak říkám, třetí gól se stane každému. Všichni jsme takový už dostali," říká Koubek.

Reklama

Související témata: