Hlavní obsah

Jsi simulant, říká Mourinho o Gudjohnsenovi

BARCELONA/PRAHA

V úterý pokračuje dalším kolem fotbalová Liga mistrů a tahákem bude odveta mezi FC Barcelona a Chelsea. Londýnský klub před dvěma týdny doma vyhrál a je blízko k postupu ze základní skupiny. Stejně jako v minulosti se před zápasem oba špičkové celky provokují.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Chelsea by výhra zaručila postup ze skupiny, situaci ale bude mít pěkně těžkou. Poslední anglický klub, který v Barceloně vyhrál, byl před dvaceti lety Liverpool. Kouč šampióna Premier League Jose Mourinho je ale starý lišák a i před duelem s Barcelonou se snaží soupeře rozhodit.

Tentokrát si vzal na mušku svého bývalého svěřence Eidara Gudjohnsena. Islanďan se podle něj ve Španělsku rychle naučil simulovat.

Jak dopadne zápas Barcelona - Chelsea?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Portugalec se v pondělí nechal slyšet, že po letním přestupu do Barcelony se Gudjohnsen naučil přihrávat zákroky soupeře. Po podobné akci zařídil Islanďan penaltu při víkendovém zápase proti Heulvě. "Vím, kolik penalt doma Barca kope. A kolikrát hraje jen proti deseti soupeřům," cituje The Sun kouče Chelsea.

"Je to trošku překvapivé, protože Eidur hrál celý život anglický fotbal a po třech měsících je to jinak. To je ale španělská soutěž," rýpl si Mourinho. "Naštěstí v Anglii hráči podobně věci nemohou dělat. I díky místním novinářům, kteří by jim simulování dali pořádně sežrat," chválil ostrovní média Jose Mourinho.

Rijkaard vyjel po Mourinhovi

Výpadům trenéra se brání kouč Barcy Frank Rijkaard. "Nestarám se, co Mourinho říká. Je to myšlení chudáka, když říká takové věci. Barca nemusí podvádět, aby vyhrávala zápasy," tvrdí nizozemský kouč.

Mimo obvinění zatím zůstává Lionel Messi, kterému po loňském souboji na Stamford Bridge nemohli příznivci Chelsea přijít na jméno. Po faulu na něj byl vyloučen Asier del Horno a oslabený londýnský klub Barcelona vyřadila. Messiho tehdy označil Mourinho za podvodníka a simulanta. "Udělám, co musím, abychom vyhráli," řekl v pondělí argentinský špílmachr Barcelony.

Devatenáctiletý Messi věří, že téměř stotisícový Nou Camp dovede své miláčky k výhře. "Nou Camp je Divadlo snů. Divadlo barcelonských snů. A my Chelsea tentokrát porazíme 2:0," věří si Messi. Zápas v Barceloně začíná v úterý ve 20:45.

Reklama

Související témata: