Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Barcelona vs. Chelsea

PRAHA

Fotbalová Liga mistrů může znát po úterních zápasech hned šest postupujících mužstev do osmifinále. Úspěch mají na dosah Chelsea, Bayern Mnichov, Liverpool, PSV Eindhoven, Valencie a AS Řím. Hlavní pozornost bude znovu upřena na vypjatý souboj Barcelony a Chelsea, který můžete od 20:45 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Chelsea se v Barceloně představí ve třetí sezóně po sobě, nejprve zde prohrála 1:2 a v minulém roce remizovala 1:1. V obou případech stál v brance "Blues" český reprezentant Petr Čech, ale toho po operaci fraktury lebky čeká minimálně tříměsíční pauza.

Mužstvo vedené koučem José Mourinhem zatím ve třech letošních zápasech v Lize mistrů neztratilo ani bod a pokud vyhraje i ve Španělsku, má osmifinále jisté. Poslední anglický klub, který dokázal v Barceloně zvítězit, byl ale před dlouhými dvaceti lety Liverpool.

Chelsea by mohla stačit k postupu i remíza v případě, že třetí Brémy nevyhrají na hřišti Levski Sofia. Kouč Mourinho řeší i potíže s útočníky. Ševčenko o víkendu proti Sheffieldu United vůbec nenastoupil kvůli svalovým problémům, jeho parťák Drogba odstoupil hned po poločase s pochroumaným chodidlem. Jejich start je nejistý.

Barcelona si v domácím duelu nemůže dovolit další klopýtnutí. Ve skupině A má čtyři body stejně jako Brémy a pokud Chelsea neporazí, může mít velké komplikace s postupem. "Bude to podobný zápas jako před dvěma týdny. Zase to může být utkání o jediné brance," uvedl trenér Barcelony Frank Rijkaard, kterého potěšila sobotní výhra 3:0 nad Huelvou, při které se dvěma góly blýskl nejlepší hráč světa Ronaldinho. "Viděl jsem zlepšený výkon po všech stránkách. Byla to pro nás velmi důležitá výhra," pochvaloval si Rijkaard před očekávanou bitvou s Chelsea.

Úterní program Ligy mistrů
Skupina A
20:45Levski Sofia - Werder Brémy, Barcelona - Chelsea
Skupina B
18:30Spartak Moskva - Inter Milán,
20:45Bayern Mnichov - Sporting Lisabon
Skupina C
20:45Liverpool - Girondins Bordeaux, PSV Eindhoven - Galatasaray Istanbul.
Skupina D
20:45Šachtar Doněck - Valencie, AS Řím - Olympiakos Pireus.

Reklama

Související témata: