Hlavní obsah

Reprezentace je definitivně bez sparťanů, Jarolím povolal poslední posilu

Praha
Aktualizováno

Nadvláda sešívaných je potvrzena. Fotbalová reprezentace začne sezónu s osmi hráči Slavie, v nominaci naopak není žádný sparťan. Trenér Karel Jarolím ještě během pondělí povolal záložníka Michala Trávníka z Jablonce. Národní tým vstoupí do Ligy národů ostrou premiérou proti Ukrajině (hraje se 6. září v Uherském Hradišti), pak ji čeká přátelský zápas s Ruskem (10. září) v Rostově na Donu.

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím dodatečně nominoval Michala Trávníka.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Už jen kapitán mohl čest sparťanů zachránit. Ani na povolání Josefa Šurala však nakonec nedošlo. „Kdyby byl zdravý, tak by tu s námi Pepa byl. Dostal však virózu," vysvětluje trenér Karel Jarolím na srazu v Praze, odkud se národní tým v úterý dopoledne přesune na Moravu.

V mužstvu je naopak hned osm hráčů Slavie, která se po drtivé výhře nad Plzní posunula do čela české ligy.

„Zatímco Plzni zápas nevyšel, tak Slavii nadmíru. Pro dodatečnou nominaci byl pro šlágr dost důležitý, vzali jsme Koláře, Zmrhala a Tecla. Věříme, že si slávisté přenesou formu i do reprezentace," doufá Jarolím.

Posledním dodatečně povolaným hráčem je záložník Michal Trávník. „Mezi náhradníky byl a s výjimkou posledního zápasu podával v Jablonci velmi dobré výkony, což rozhodlo v jeho prospěch," vysvětluje kouč.

Trenér na začátku sezóny přišel o Suchého s Daridou, z původní nominace pak vypadli ještě zranění Pavlenka, Dočkal, Barák a Kopic.

"Třeba Dočkal se na sraz po roce hodně těšil a my s ním počítali. Zklamaný mi však volal hned poté, co se o víkendu zranil. Věřím, že jsme mužstvo adekvátně doplnili a že další hráči potvrdí oprávněnost nominace," dodává Jarolím.

Reklama

Související témata: