Hlavní obsah

Z Prahy na Moravu za čtyřicet minut. Nejvíc vstupenek na Ukrajinu rozdal Novák

Metropoli vyměnili za Moravu. Čeští fotbaloví reprezentanti se v úterý dopoledne přesunuli letecky za čtyřicet minut z Prahy do Kunovic, které těsně sousedí s Uherským Hradištěm, kde ve čtvrtek vstoupí úvodním utkáním s Ukrajinou do premiérového ročníku Ligy národů. Ubytovali se však v nedalekém Zlíně, až do soboty budou přespávat v pětihvězdičkovém hotelu Baltaci poblíž centra města.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick (vlevo), Tomáš Kalas a Jakub Jankto během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

„V Hradišti ani v Luhačovicích, které preferoval trenér Jarolím, bychom se nevešli kapacitně. Proto padla volba na Zlín," vysvětlil mluvčí národního týmu Pavel Pillár.

S ubytováním jsou hráči spokojeni. „Pokoje jsou pěkné. Já ale nevyžaduju žádný velký komfort. Stačí mi pohodlná postel a že dostanu najíst. Vždyť jsme tady hlavně kvůli fotbalu. Chceme samozřejmě novou soutěž začít co nejlíp," má jasno obránce Tomáš Kalas.

Stoperovi anglického Bristol City nevadí, že reprezentační celek nastoupí tentokrát k důležitému duelu na menším stadiónu než obvykle. „O to to může být v Hradišti zajímavější. Má být plné hlediště, diváci nás poženou dopředu," očekává.

Volbu dějiště zápasu uvítal i bek Filip Novák, který před lety nastupoval za Zlín ještě ve druhé lize. „Kulisa bude určitě bouřlivá. Tak jako při ligových střetnutích Slovácka. A pro mě je to jedinečná příležitost potkat se s rodinou a dalšími příbuznými. Nikdo z nich nebude ve čtvrtek večer v hledišti chybět. Rozdal jsem na utkání 35 vstupenek. Zřejmě nejvíc z mančaftu," pochlubil se přerovský odchovanec.

Reklama

Související témata: