Hlavní obsah

Slováci zuří: Zápas s dánskými amatéry a futsalisty? Zcela o ničem, fanouškům vrátí vstupné

Kodaň/Bratislava/Praha

Měl to být atraktivní duel s týmem, který byl krůček od toho, aby vyřadil z mistrovství světa pozdější finalisty Chorvaty. Středeční zápas Slováků s Dánskem však bude mít úplně jiný nádech. Za hosty totiž nastoupí celek složený z třetiligových amatérů a dokonce futsalistů. "Bude to zbytečný zápas, nic nám to nedá," mají jasno Slováci.

Foto: Profimedia.cz

Martin Škrtel patří k největším oporám slovenského týmu

Článek

Dramatický zápas se silným soupeřem před nadšenými trnavskými diváky? Zapomeňte. Až se dnes slovenské hvězdy postaví dánskému výběru, narazí na soubor amatérů ze třetí ligy a futsalistů. Za vším stojí spory reprezentantů s dánským svazem o nových sponzorských smlouvách.

Ti se tak rozhodli, že na přípravný zápas na Slovensko nedorazí, místo nich nastoupí hráči z nižších soutěží. Aby byla ostuda dokonalá, na lavičce skandinávského týmu nebude ani trenér Aage Hareide, který odmítá vést tým, který si nevybral.

O zbytečnosti zápasu mají jasno i hostitelé. "Těšili jsme se na silný dánský tým a výborné fotbalisty, které mají. Pro nás i naše fanoušky by byla výzva utkat se s účastníkem mistrovství světa. Takhle nám ale tohle utkání nedá po sportovní stránce vůbec nic. Ten čas jsme mohli využít mnohem užitečněji," zuřil kouč národního týmu Ján Kozák.

Škrtel: Bude to divné a smutné utkání

Dánsku by v případě, že by se zápasu vůbec nezúčastnilo, teoreticky hrozilo i vyloučení z mistrovství Evropy 2020. Nad tím uvažoval i Kozák. "Nevím, jaký to má smysl, že sem vůbec jedou. Aby neplatili pokutu? Nebo neměli problémy s UEFA?" dumal pro Sport.sk trenér.

Zklamání neskrýval ani kapitán Slováků Martin Škrtel. "Těžko k tomu něco říkat, protože nevíme, o co tam jde. Ale když zareagovali tímto způsobem, tak to musí být hodně důležité. Hráči si chtějí něco vydupat a jdou si za tím. Je to velká škoda, mohl to být dobrý zápas pro nás, pro ně a především pro fanoušky. Bude to divné a smutné," říká jeden z nejzkušenějších hráčů týmu.

Zápas mezi Slovenskem a Dánskem má výkop ve 20:45 a podle informací Sport.sk by pořadatelé ve snaze zaplnit i proti notně oslabenému soupeři hlediště měli vracet fanouškům vstupné. Ti, kteří ještě lístky nemají, zaplatí jen symbolické jedno euro.

"Stali jsme se obětí sporu Dánské fotbalové unie s reprezentanty," dodali přestavitelé SFZ. Obrátí se zároveň na UEFA s podnětem, aby se situací zabývala a vyvodila z ní důsledky.

V jaké sestavě nastoupí Dánsko k prvnímu zápasu Ligy národů v neděli proti Walesu zatím není jasné.

Reklama

Související témata: