Hlavní obsah

Jaká slast, zakřičet si po dlouhé době v kabině. V nároďáku něco je, cítí Vaclík

Charkov

Přijel na sraz jako lídr španělské ligy, přesto pro něj bylo vítězství 2:1 na Slovensku nevšedním zážitkem. V poslední době si fotbalisté v reprezentaci moc radosti neužili. „Po dlouhé době jsme si mohli v kabině zakřičet a užít si vítězství. Vše je navíc umocněné, že šlo o premiéru nového trenéra a jeho realizačního týmu,“ pochvaluje si brankář Tomáš Vaclík před pokračováním Ligy národů na Ukrajině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík děkuje fanouškům po výhře na Slovensku.

Článek
Fotogalerie

Návrat Dočkala českému týmu hodně pomohl, shodují se střelci obou gólů

Jak hodnotí výsledek utkání Marek Hamšík? A co říká atmosféře?

Jsem hlavně rád, že jsem pomohl týmu, říká žolík Patrik Schick

Rodiče na nás dneska mohli být hrdí, řekl po vítězství nad Slovenskem Michael Krmenčík

Konečně vzpruha, na kterou český fotbal čekal hodně dlouho.

„Vítězství v derby na Slovensku je pro nás velký bonus, protože jsme si dokázali, že zápasy můžeme vyhrávat. Jakmile budeme držet pospolu, jsme schopní dělat výsledky. Doufám, že nejde o jednu vlašťovku, jak o ní mluvil trenér Šilhavý. Naopak, že vítězství nad Slovenskem bude naším odrazovým můstkem," věří Tomáš Vaclík, gólman Sevilly.

Pod taktovkou Karla Jarolíma se přitom reprezentace dostala do stavu letargie a malomyslnosti.

„Celou dobu tvrdím, že v našem týmu něco je a že výsledky neodpovídaly skutečné kvalitě národního mužstva. Věřím, že se budeme zlepšovat, ale stále musíme být pokorní a nemyslet, že po jednom zápase půjde všechno samo," zdůrazňuje Vaclík.

Jsme kompaktnější, cítil z branky

Fotbalový národ doufal, že Jaroslav Šilhavý reprezentaci probere. Málokdo však nejspíš věřil, že se výsledek dostaví hned v prvním duelu pod jeho taktovkou.

„Všichni víme, že náš výkon nebyl bez chyb, ale cítíme, že herní i týmový projev působil diametrálně odlišně, než co jsme předvedli na posledních dvou srazech, kdy jsme dostali čtyři góly od Austrálie, pět v Rusku a kdyby Ukrajina byla efektivnější, tak by utkání s ní dopadlo podobně," poukazuje gólman na konec Jarolímovy éry.

Z branky bylo příjemné sledovat, jaká změna se s národním týmem v Trnavě udála.

„Rozdíl byl vidět. Zezadu jsem cítil, že jsme pevnější, že hrajeme víc u sebe, že jsme kompaktnější. Musíme v tom pokračovat," přeje si před duelem na půdě lídra skupiny.

Utkání s Ukrajinou se v Charkově hraje v úterý od 20:45 SELČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama