Hlavní obsah

Tvrdá rána pro slovenský fotbal. Stojí za koncem trenéra Kozáka řádění hráčů v nočním klubu?

Praha

Neměl vůbec špatnou bilanci. Trenér Ján Kozák vedl slovenský národní tým v 54 zápasech, 29 z nich vyhrál, jen patnáctkrát odcházel jako kouč poraženého celku. Slovensko navíc poprvé v historii dovedl na mistrovství Evropy. Přesto po sobotní porážce v Lize národů s českým týmem (1:2) rezignoval. Proč?

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Ján Kozák po porážce s českým týmem odstoupil z pozice kouče slovenského národního týmu

Článek
Fotogalerie

Návrat Dočkala českému týmu hodně pomohl, shodují se střelci obou gólů

Jak hodnotí výsledek utkání Marek Hamšík? A co říká atmosféře?

Jsem hlavně rád, že jsem pomohl týmu, říká žolík Patrik Schick

Rodiče na nás dneska mohli být hrdí, řekl po vítězství nad Slovenskem Michael Krmenčík

Ano, Slovensku se vstup do Ligy národů nevydařil. Po úvodní porážce s Ukrajinou a následném nezdaru s českým týmem se naděje Kozákova výběru mohou upínat maximálně ke snaze o udržení se v lize B.

Přesto konec úspěšného kouče překvapil nejen na Slovensku. A čile se tak hned začalo spekulovat o tom, jestli za nečekaným rozhodnutím opravdu stály jen porážky v Lize národů.

Podle slovenských médií tomu tak není. Bývalý hráč Dukly Praha údajně neustál neprofesionální chování svých hráčů právě po sobotní prohře s bývalým federálním partnerem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek v tvrdém souboji o míč.

Vlastimil Vacek

Podle serveru cas.sk se blíže neurčená skupina reprezentantů vydala zapít porážku do jednoho z nočních klubů v Senci. Tady měli v radostné náladě vydržet až do časných ranních hodin bez ohledu na chystanou nedělní tiskovou konferenci v Bratislavě. Fotbalisté během doby srazu musí plnit povinnosti související se statusem reprezentanta, což bylo v tomto případě hrubě porušeno.

Sám Kozák bezprostředně po zápase s českým týmem své svěřence nešetřil. „Lobotka hrál špatně, ani Milan Škriniar nezahrál dobře. Buďme objektivní, hodně se mluví o miliónech, ale je třeba to ukázat na hřišti," pustil se do svých hvězd trenér, který měl smlouvu až do konce kvalifikace o postup na EURO 2020.

V této době však podle slovenských médií o rezignaci ještě nepřemýšlel, poslední kapkou měl být právě noční tah jeho svěřenců.

Slovenští fotbalisté rozhodnutí svého trenéra odmítli komentovat. "Já osobně, ani ostatní kluci se nechceme k celé záležitosti vyjadřovat. Je to velmi čerstvé, vůbec to není jednoduché přijmout. Byl to obrovský šok pro mužstvo, ale víc se v tom nechceme vrtat," říkala opora Herthy Berlín Peter Pekarík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka během děkovačky s fanoušky po utkání Ligy národů, Slovensko - Česká republika, hrané 13. října 2018 na stadionu Antona Malatinského v Trnavě.

Vlastimil Vacek

Do hráčů se pustila i další legenda slovenského fotbalu Ladislav Jurkemik. "Kozákovo rozhodnutí mě velmi překvapilo. On patří mezi nejúspěšnější trenéry Slovenska. Je škoda, že tomu tlaku podlehl. Měl to udělat opačně. Některé hráče měl z kabiny vyhodit a zůstat měl on," má jasno bývalý reprezentační kouč slovenského týmu.

Skutečné důvody konce Jána Kozáka na lavičce vyjdou podle spekulací slovenských médií na světlo v následujících dnech.

Reklama

Související témata: