Hlavní obsah

Potvrdí vzestup i na Ukrajině? Bookmakeři ani sázkaři Čechům moc nevěří

Praha

Debut byl parádní. Nečekaně vydařenou premiéru má za sebou nový trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, když v sobotu navzdory všem papírovým předpokladům dokázal se svým týmem v Trnavě porazit Slováky. V úterý večer se český výběr v rámci Ligy národů představí na Ukrajině, se kterou v domácím prostředí ještě pod vedením Karla Jarolíma prohrál 1:2. Bookmakeři se aktuálně přiklánějí na stranu Ukrajiny, jejíž výhru v utkání ocenili kurzem 1,77:1, na remízu se sází v poměru 3,55:1 a výhru Česka dokonce 5,1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka během děkovačky s fanoušky po utkání Ligy národů, Slovensko - Česká republika, hrané 13. října 2018 na stadionu Antona Malatinského v Trnavě.

Článek

Sázkaři byli skeptičtí už před zápasem na Slovensku a ani překvapivá výhra jejich náladu příliš nezměnila. Na vítězství Čechů směřuje pouze 20 % sázek, na remízu 10 % a na úspěch Ukrajiny připadá celých 70 % vkladů.

„Národní tým pod novým lodivodem udělal radost nejednomu fanouškovi. Jedna věc je výhra a další potom předvedená hra, na kterou se po dlouhé době dalo koukat. Jedna vlaštovka každopádně jaro nedělá, a tak ještě není na místě otevírat šampaňské. Podstatné je, že trenér Šilhavý dal hře českého výběru systém a hráči, na které vsadil, se mu odvděčili výkonem, který měl parametry," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Ukrajina je momentálně o stupeň výš než Slovensko, proto bude velmi těžké znovu dosáhnout na body. Na druhou stranu, pokud budeme hrát dobře odzadu, tak nikdy nevíte, kdy Dočkal některého z hlavičkářů ve vápně 'najde'. V tom je naše hra nebezpečná, takže kdo chce fandit, klidně může zkusit neprohru našich v kurzu 2,09:1," dodává bookmaker.

Ofenziva národního týmu aktuálně stojí na Michaelu Krmenčíkovi, který podobně jako další útoční hráči mohou těžit z kreativních přihrávek Bořka Dočkala. Právě plzeňský snajpr má, co se týče zásahu do branky Ukrajiny, největší důvěru bookmakerů 4,5:1. Šanci prosadit se má i Patrik Schick (4,7:1) nebo Matěj Vydra (5,4:1).

Reklama

Související témata: