Hlavní obsah

Moc mě to mrzí, želí Barák chyby, po které dali Ukrajinci gól

Charkov

Na nic se nevymlouval. Záložník české fotbalové reprezentace Antonín Barák si za svoji chybu, po které vstřelili Ukrajinci vítězný gól Čechům v Lize národů, sypal popel na hlavu. „Moc mě to mrzí," povzdechl si bezprostředně po utkání na stadiónu v Charkově.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Ukrajinec Marlos mezi českou dvojicí Filip Novák (vlevo) a Antonín Barák.

Článek
Fotogalerie

Krátce před přestávkou ho o míč na vlastní polovině obral Marlos, nakonec domácí akci dohrávali do nejhoršího scénáře: Malinovskij propálil Pavlenku.

„Věděl jsem o hráči po levé ruce, po pravé jsem si hlídal prostor. Marlose jsem měl ve slepém bodě, nezachytil jsem ho. Určitě to šlo řešit jinak, měl jsem přihrát dozadu," uvedl Barák, který v prvním poločase báječně vysunul bývalého spoluhráče z Udine, záložníka Jakuba Jankta. Ten však velkou šanci neproměnil. Stejně si vedl pár minut poté.

Výhra na Slovensku tým nabudila

„Měli jsme slibné šance i ve druhé půli. Kdybychom zachovali větší klid, určitě jsme dali branku. Bohužel. Musíme dát hlavu nahoru, nepodali jsme špatný výkon. Výhra na Slovensku nás nabudila, dala nám pozitivní krev do žil. Bylo to vidět," podotkl Barák.

Zápas měl, především v úvodním dějství, vysoké tempo. Celkově se bylo na co dívat, díky oběma týmům. „Hrálo se nahoru-dolů. V zápase byla spousta brejků z obou stran, v závěru, kdy jsme otevřeli obranu, spíš ze strany domácích. Bylo to vyčerpávající, myslím, že i Ukrajince zápas hodně bolel," uzavřel Barák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články