Hlavní obsah

Jankta při velké šanci rozhodil gólman Pjatov. Jeho reakce byla zvláštní, říká český záložník

Charkov

Mohl se stát hrdinou duelu v Charkově. Záložník Jakub Jankto se ocitl dvakrát zcela sám před brankářem Pjatovem, na noze měl dva góly. Koncovku však nezvládl. V opačném případě by se parta kouče Šilhavého nejspíš nevracela z Ukrajiny bez bodu.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Rozčarovaný Jakub Jankto poté, co v první půli spálil skvělou gólovou příležitost.

Článek

První tutovku, kterou Janktovi nachystal náramným pasem jeho bývalý parťák z Udine Antonín Barák, mu lapil skvělý Pjatov. „Trochu mě rozhodil zvláštní reakcí. Vyběhl, pak se zastavil, trochu se vrátil a potom zase vyběhl. Nejdřív jsem ho chtěl přehodit, když jsem uviděl volné místo po jeho pravé ruce, pokusil jsem se o obstřel. Stačil mi tam dát nohu," litoval Jankto.

Těsně před přestávkou, minutu po trefě Ukrajinců, prohrál s Pjatovem i druhý minisouboj. Tentokrát jeho pokus skončil nad brankou. „Míč mi špatně skočil. Na tréninku jsem podobné střely piloval, bohužel v zápase mi nevyšla," povzdechl si Jankto. Jedna z hlavních zásad při střetu s nadprůměrným protivníkem je být maximálně efektivní. Což se v Charkově nestalo.

„Šancí ke skórování jsme měli víc. Když si jich vytvoříme tolik, nějaký gól prostě musíme dát. Prohra mrzí, ale pokud budeme hrát takhle dál, výsledky určitě přijdou," doplnil 22letý záložník Sampdorie Janov, který si pochvaloval pozitivní změny v reprezentaci. Zatímco v zářijových duelech (1:2 s Ukrajinou, 1:5 v Rusku) byl tým v těžké depresi, pod novým koučem Šilhavým je jiným mužstvem.

„Změnilo se hodně věcí, na trénincích jsme udělali spoustu práce. Začali jsme od nuly, řekli jsme si, že na hřišti necháme všechno, protože hrajeme za naši zemi. Od toho jsme se odrazili, myslím, že se nám to povedlo. Zatím ale šlo jen o dva zápasy," zůstává Jankto nohama na zemi.

Reklama