Hlavní obsah

Prožili spolu dětství. Silná sparťanská partička je zase spolu

Praha

Kdyby všichni legionáři přijížděli v takovém rozpoložení, bylo by trenérům fotbalové reprezentace hej. „Od posledního srazu jsme s Hoffenheimem neprohráli žádný zápas. V bundeslize jsme čtyřikrát za sebou vyhráli, v Lize mistrů pak dvakrát remizovali s Lyonem. Daří se nám, v klubu panuje skvělá nálada. Doufám, že si ji přenesu také do národního týmu,“ hlásí obránce Pavel Kadeřábek před duely v Polsku a se Slovenskem.

Sparťanská partička opět pohromadě v reprezentaciVideo: Sport.cz

 
Článek

Je jako sluníčko. Velkou radost mu udělala také dodatečná nominace. Do reprezentace se po dlouhé době vracejí jeho letenští kumpáni Ladislav Krejčí a Jiří Skalák.

„Ani jsem netušil, že je trenér Šilhavý povolal. A sotva jsem vkročil do hotelu, už se na mě Láďa smál. Je skvělé, že tady kluci jsou. Vždyť je to můj ročník, prožil jsem s nimi dětství. Spolu s Kubou Brabcem jsou velcí vtipálci, tak určitě přispějí k dobré náladě. Nejsme tady ovšem kvůli srandičkám, hlavně jde o fotbal," ujišťuje Pavel Kadeřábek.

K silnému sparťanskému ročníku 1992 patří ještě Martin Frýdek, blízko němu vyrůstal také jen o rok starší David Pavelka.

Splnil si velký sen

Odchovanec Sparty by měl patřit k českým trumfům. Minulý týden zachránil německému týmu remízu v Lyonu. V nastavení svou premiérovou trefou v Lize mistrů vyrovnal na konečných 2:2. „Krásný pocit. Od malička jsem snil dát gól v Lize mistrů, takže už jsem si splnil další ze svých snů," líčí nadšeně. Hoffenheimu se přitom utkání ve Francii moc nepovedlo. „Prohrávali jsme 0:2 a šli do deseti. Naděje na dobrý výsledek byla minimální. Nakonec se nám povedlo jako prvnímu týmu v historii Ligy mistrů o deseti lidech stáhnout dvoubrankové manko."

Hoffenheim zatím získal ve skupině jen tři body, přesto stále myslí na postup. „Možná budeme hrát o všechno v posledním kole na hřišti Manchesteru City, což je pro mě největší favorit celé Ligy mistrů. Ale Lyon má taky těžký los, podstatné tedy je, abychom v příštím zápase doma porazili Šachtar Doněck," plánuje obránce.

Není výhra být bod za Bayernem

Pokud jde o německou ligu, Hoffenheim se zvedá. Na šestém místě ztrácí jeden bod na Bayern Mnichov, který prochází krizí. „Měli jsme největší cíle, ale bohužel jsme prospali začátek sezony. Nevím, jestli je vyznamenání být bod za Bayernem, když se o něm říká, že se mu nedaří. Tím pádem se nedaří ani nám," usmívá se Kadeřábek. „Šesté místo rozhodně není náš cíl. Chceme znovu do Ligy mistrů," potvrzuje velké ambice.

V létě přemýšlel, zda po třech letech nenastal čas přestoupit jinam. Nakonec je šestadvacetiletý bek rád, že v Hoffenheimu prodloužil smlouvu do roku 2023. „Z dnešního pohledu určitě výborné rozhodnutí, že už jsem ke konci neřešil žádnou změnu a smlouvu prodloužil. Daří se, uvidíme příští rok. Přijde nový trenér a může být zase všechno jinak," uvědomuje si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články