Hlavní obsah

Brücknerův signál korunoval hrdinu derby. Kdo se blýskne v Edenu?

Praha

Česká fotbalová reprezentace si v jedenácti vzájemných utkáních se Slovenskem připsala šest výher. Vůbec nejvyšší zaznamenala před více než dvanácti lety, kdy se v památném federálním derby při rekordním venkovním vítězství 3:0 blýskl Libor Sionko. Tehdejší utkání v bouřlivé kulise si můžete připomenout v přiloženém videu.

Sionko porazil SlovákyVideo: FAČR

 
Článek

Už podvanácté od rozdělení federace v roce 1993 narazí česká reprezentace v pondělí 19. listopadu od 20:45 v pražském Edenu na slovenskou. Češi se naladili výhrou 1:0 v Polsku, soupeře ještě čeká večerní duel s Ukrajinou.

V mimořádném utkání, které se navíc hraje při oslavách 100. výročí od vzniku Československa, má výběr trenéra Jaroslava Šilhavého hnát dopředu bouřlivá atmosféra. Stejně jako před 12 lety, kdy fanoušci výrazně pomohli české reprezentaci na bratislavském Tehelném poli k nejvyšší venkovní výhře v česko-slovenském derby.

Při triumfu 3:0 v kvalifikačním utkání o EURO 2008 se tehdy blýskl Libor Sionko, který měl už po 21 minutách hry na kontě dva zásahy. Na třetí pak přihrával Janu Kollerovi po signálu, který vymyslel trenér Karel Brückner.

„Dva góly za nároďák jsem dal i proti Skotsku, ale tohle bylo jiné - vstřelil jsem je v kvalifikaci proti Slovensku při nádherné atmosféře. Jeden z nejlepších zápasů, které jsem zažil," vzpomíná bývalý záložník české reprezentace Libor Sionko. Mimořádnou atmosféru očekává i při derby v pražském Edenu.

Vstupenky na velkou bitvu jsou stále k mání na webu www.vstupenkyfotbal.cz v cenových relacích od 390 korun.

Reklama

Související témata: