Hlavní obsah

Kapitán Nizozemců po bitvě s Němci konejšil plačícího rozhodčího: Byl zlomený

Berlín/Praha
Aktualizováno

Zachoval se jako správný kapitán. Nizozemský fotbalový reprezentant Virgil van Dijk na poslední chvíli vstřelil kýžený gól proti Německu, jímž v pondělí zařídil nejen vyrovnání na konečných 2:2, ale také prvenství ve skupině divize A Ligy národů. Po utkání navíc ukázal i velké srdce.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský fotbalový reprezentant Virgil van Dijk byl dvojnásobným hrdinou. Nizozemsku jeho gól zajistil kýžený a potřebný bod, po utkání pak obránce ukázal, že má srdce na správném místě.

Článek

Rumunský sudí Ovidiu Hategan byl v závěru zápasu viditelně zničený a jen těžko se bránil slzám. Konejšivou náruč nabídl pohotově právě Van Dijk.

„Ten muž byl zlomený a topil se v slzách, protože mu krátce před utkáním zemřela matka. Popřál jsem mu hodně síly a řekl mu, že si vedl velmi dobře. Je to jen malá věc, ale třeba to pomůže," vysvětloval své gesto zadák Liverpoolu.

Nizozemci prohrávali chvíli před koncem 1:2, a v kritické chvíli se proto obránce vytáhl do útoku. Po centru střídajícího Tonnyho Vilheny pak zařídil stoper Liverpoolu těsně před naplněním devadesáté minuty svému týmu kýžený a potřebný bod.

Že si i v prestižních zápasech umí zachovat lidskost a vřelost, ukázal už v pátečním duelu s Francií, kdy v chladném večeru půjčil při zahajovacím ceremoniálu svoji bundu malé dívce, která byla na trávníku součástí dětského doprovodu.

Reklama

Související témata: