Hlavní obsah

Nemocný klučina u silnice žádal o fotku. Ronaldo kvůli němu zastavil autobus portugalské reprezentace

Zářil na hřišti, mimo něj ukázal velké srdce. Když se portugalská reprezentace vracela ze sobotního tréninku před finálovým duelem evropské Ligy národů, u cesty postával malý fanoušek s cedulí a žádal obejmutí od největší hvězdy Portugalska Christiana Ronalda. Fotbalista neváhal, zastavil týmový autobus a s chlapcem, který trpí leukémií, se ochotně vyfotil. Portugalsko ve finále nové mezinárodní soutěže porazilo Nizozemsko 1:0.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Cristiano Ronaldo oslavuje se svými spoluhráči z portugalské reprezentace triumf ve finále Ligy národů UEFA.

Článek

S informací o parádním gestu hvězdného fotbalisty přišel portugalský server Flash. Chlapec, který postával u silnice, aby pozdravil autobus domácí reprezentace, se jmenuje Eduardo Moreira. Je mu 11 let a statečně bojuje s leukémií.

„Christiano, obejmi mě!" stálo na transparentu, který si klučina připravil. Když čtyřiatřicetiletý kanonýr spatřil malého fotbalového fanouška s cedulí, neváhal zastavit autobus a Eduarda pozval dovnitř. Chlapec si tak odnesl nejen parádní zážitek, ale také fotografii se svým idolem.

Ne každý má portugalského kapitána v oblibě, vesměs všichni diskutující na internetu se však shodli, že Ronaldo se v danou chvíli zachoval jako velký borec.

K setkání došlo, když se reprezentanti vraceli ze stadionu Estádio do Bessa, kde absolvovali poslední trénink před nedělní finálovou bitvou s Nizozemskem. Tu Portugalci nakonec ovládli poměrem 1:0 díky trefě Goncala Guedese z 60. minuty zápasu. Stali se tak historicky prvními vítězi evropské Ligy národů UEFA.

Reklama

Související témata: