Hlavní obsah

UEFA kvůli covidu zvažuje zápasy Ligy národů na neutrální půdě

Nyon/Praha

Některé zápasy fotbalové Ligy národů by se kvůli koronaviru mohly uskutečnit na neutrální půdě. Podle agentury Reuters o tom Evropská fotbalová unie UEFA uvažuje pro případ, že by se v některých zemích nemohlo hrát. Jako neutrální dějiště už se údajně nabídly Řecko, Kypr, Maďarsko a Polsko.

Foto: Sport.cz

UEFA vydala nová pravidla ohledně koronaviru (ilustrační foto)

Článek

První dvě kola Ligy národů, ve které se česká reprezentace ve skupině utká se Skotskem, Slovenskem a Izraelem, se uskuteční na začátku září. A protože situace s koronavirem je v jednotlivých evropských státech různá, UEFA se chce vyhnout odkládání, nebo rušení utkání na poslední chvíli.

Podle zdrojů agentury Reuters má být řešením odehrání problematických zápasů na neutrální půdě. UEFA o tom ještě nerozhodla, ale měla by tak učinit v nejbližších dnech. "Spolu s národními týmy musíme zajistit odehrání všech zápasů. Možnost jejich konání ne neutrální půdě nelze vyloučit," uvedla UEFA minulý týden.

UEFA dnes mimo jiné odložila na říjen závěrečnou fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy hráčů do 19 let, které se má zúčastnit i česká reprezentace. Šampionát v Severním Irsku se poté odehraje na dvě části. Základní skupiny se odehrají letos v listopadu, vyřazovací část v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata: