Hlavní obsah

Šmicer: Zápas proti Barošovi, to bude fajn

Fotbalový záložník Vladimír Šmicer se po vleklých zdravotních potížích ve středu znovu vrátil do sestavy francouzského Bordeuax v Poháru UEFA proti Pamploně. Úvodní zápas 3. kola o druhou nejprestižnější klubovou trofej Evropy sice skončil pro Šmicrův celek nepříliš nadějnou bezbrankovou remízou, sám hráč byl však rád, že mohl opět nastoupit.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Fotbalisté Vladimír Šmicer (vlevo) a Milan Baroš

Článek

Ve středu jste se vrátil do sestavy Bordeuax. Užíval jste si to?

Byl jsem strašně rád, i když zrovna na tenhle zápas můj návrat plánovaný nebyl.

Jak to?

V lednu už jsem sice dvě utkání odehrál, ale pořád to nebylo zdravotně ono. Po jednom mě tahal sval na jedné noze, pak zase na druhé. Když už to bylo dobré, dostal jsem zase chřipku a celý minulý týden jsem ležel v posteli.

A uběhal jste to?

Vydržel jsem pětašedesát minut. Měl jsem toho docela dost. Výkon po takové pauze kdovíjaký nebyl, to poznám. Ale jsem rád, že jsem si zahrál.

Kvůli zraněním jste skoro celý minulý rok nehrál fotbal. Jak moc to bylo frustrující?

Byl jsem z toho hodně špatnej. Věděl jsem, že se dám dohromady, ale už mi není dvacet a každá dlouhá pauze mi ubírá měsíce z posledních fotbalových roků.

Jste v kontaktu s reprezentačními spoluhráči?

Občas si voláme s Milanem Barošem, Tomášem Ujfalušim. Ale nejvíc jsem z hráčů v kontaktu s Patrikem Bergrem. Probíráme, co budeme dělat a říkáme si, že když nás nikdo nebude chtít, sejdeme se v nějakém hospodském mančaftu...

Myslíte, že vám v Bordeaux nabídnou prodloužení smlouvy?

Když rok nehraju, je těžké za nimi přijít a žádat novou smlouvu. Následující tři měsíce jsou pro mě strašně důležité.

Zvažujete, že byste skončil s kariérou v Čechách?

Nejradši bych to dokopal v Bordeaux. Ale ani fotbalový konec doma člověk nemůže vyloučit. Možná na novém stadiónu Slavie.

Nedávno jste se nechal slyšet, že by vás to táhlo i do Bohemians 1905. Myslel jste to vážně?

Stoprocentně. Bohemka sice hraje druhou ligu, ale klidně může postoupit. První ligový gól jsem dal právě jim. Mají skvělé fanoušky, kteří s klubem žijí.

Českou kolonii ve francouzské lize nedávno rozšířili Marek Heinz a Milan Baroš. Jak se díváte na jejich výkony?

Mára zapadl výborně, lidi ho mají moc rádi. Bary je tady teprve krátce. Bohužel Lyon hraje jen na jednoho útočníka a on se o tuhle pozici musí střídat s Fredem. Zápas proti Barošovi, to bude fajn.

Reklama

Související témata: