Hlavní obsah

Baroš dal podruhé za sebou gól a přispěl k výhře Lyonu

Branka Milana Baroše nasměrovala fotbalisty mistrovského Lyonu k domácí výhře 3:0 nad Nancy. Český útočník se prosadil ve druhém zápase po sobě a před reprezentačním srazem potvrdil vzrůstající formu. Lyon má v čele tabulky náskok šestnácti bodů před druhým Lensem, který má však utkání 29. kola před sebou až v neděli.

Článek

Barošova chvíle přišla v 38. minutě, když po rohovém kopu využil závaru před brankou a dorazil míč do sítě. Následně se dostal ještě do jedné šance, ale nakonec pojistku přidal až dvanáct minut před koncem střídající Källström. To již Baroš nebyl na hřišti, jelikož ho v 71. minutě vystřídal Fred, který se pak postaral o závěrečnou branku.

Dařilo se také St. Etienne vedenému českým trenérem Ivanem Haškem, které doma přehrálo Troyes 3:1. K výhře domácí tým navedl již v úvodní minutě Feindouno. Následně zvýšil Gomis a po přestávce uzavřel skóre Guarin, když před ním ještě snížil z penalty Nivet. Český útočník Marek Heinz tentokrát nedostal od Haška důvěru a zůstal sedět jen mezi náhradníky.

Fotbalisté Sochaux potvrdili dobrou formu a porazili Toulouse 4:2. Se svým soupeřem tak nyní mají shodný bodový zisk, ale dostali se před něj díky lepšímu skóre. Sochaux patří čtvrté místo, Toulouse je šesté.

Domácí měli utkání pod kontrolou od úvodních minut. Nejprve se prosadil Grax, pak zvýšil Leroy a následně Grax přidal svou druhou branku. Už na 4:0 upravil po hodině hry Isabey a až pak se do hry dostali také hosté. Snížit se jim ale povedlo až v samotném závěru a na dotažení ztráty již neměli čas. Český útočník Pavel Fořt zůstal jen na lavičce náhradníků Toulouse.

Tři body získalo také Monako, které přehrálo Nantes 2:1, přestože se neprosadil český útočník Jan Koller. Toho nahradili záložník Peréz a obránce Givet, kteří svými zásahy otočili vývoj zápasu, jelikož úvodní branku obstaral soupeř po ráně Da Rochy. Zatímco Koller odehrál celé utkání, další český reprezentant Jaroslav Plašil do zápasu nezasáhl.

Lille překvapivě ztratilo doma body s Le Mans a po prohře 0:2 si zkomplikovalo boj o druhé místo v tabulce, na které nyní ztrácí šest bodů.

Francie - 29. kolo:
Sochaux - Toulouse 4:2 (21. a 55. Grax, 33. Leroy, 63. Isabey - 88. Mansare, 90.+1 Emana), Lille - Le Mans 0:2 (68. Bangoura, 90.+1 Grafite), Lyon - Nancy 3:0 (38. Baroš, 76. Källström, 81. Fred), Marseille - Nice 3:0 (5. a 41. Niang, 15. Civelli), Monako - Nantes 2:1 (34. Perez, 43. Givet - 14. Da Rocha), Sedan - Bordeaux 1:1 (46. Boutabout - 28. Darcheville), St. Etienne - Troyes 3:1 (1. Feindouno, 17. Gomis, 50. Guarin - 43. Nivet z pen.), Valenciennes - Lorient 0:0.

Reklama

Související témata: