Hlavní obsah

Plašil se trefil po minutě na trávníku a zajistil Monaku remízu

PAŘÍŽ

Branka českého reprezentanta Jaroslava Plašila zajistila Monaku remízu 1:1 v nedělním utkání 30. kola francouzské ligy na hřišti Nice. Fotbalisté Monaka neprohráli již v šestém utkání po sobě a drží se ve středu tabulky. Na sestupové příčky má náskok osmi bodů.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Plašil v dresu Monaka.

Článek

Domácí začali lépe a dočkali se také vedoucí branky v podání veterána Laslandese z 11. minuty. Deset minut před přestávkou však na hřiště přišel český útočník Jan Koller a přispěl k vyrovnání hry. Jedenáct minut před koncem nastoupil i Plašil a stal se hrdinou zápasu. Hned za minutu převzal na hranici pokutového území míč a nechytatelnou střelou vyrovnal. To již hráli domácí bez vyloučeného Roola.

Naopak se nedařilo Čechům v St. Etienne. Tým trenéra Ivana Haška nedokázal skórovat branku na hřišti Toulouse a prohrál 0:1, když jediným úspěšným střelcem byl švédský reprezentant Elmander. Na poslední dvě minuty se na hřiště dostal v dresu St. Etienne Marek Heinz, stejně jako na straně domácích Pavel Fořt.

Reprezentační obránce David Rozehnal zkomplikoval situaci Paris St. Germain v Lensu, když jeho vlastní gól z 51. minuty znamenal vyrovnání na 1:1. Hosté bojující o záchranu však dokázali vstřelit vítěznou branku, v 72. minutě se trefil Armand. Pařížané se posunuli na 17. pozici.

Lille nečekaně prohrálo

Překvapení se zrodilo v Lille, kde domácí nečekaně prohráli s patnáctým Valenciennes 0:2. Lille sice mělo herní převahu, ovšem nedokázalo vstřelit branku. To se podařilo v 77. minutě hostům, když se trefil Doumong. Výhru pak ještě v poslední minutě po rychlém protiútoku potvrdil Hassli. Lille tak výrazně ztrácí v boji o druhou příčku, za Lensem zaostává o šest bodů a má jedno odehrané utkání navíc.

Velká chyba slavného brankáře Fabiena Bartheze pomohla Sedanu k výhře 1:0 nad Nantes. Bývalý gólman francouzské reprezentace nezachytil lehký centr kapitána Sedanu Ducourtiouxe a míč skončil za jeho zády. O deset minut později byl Barthez vystřídán.

Sedan, bojující o záchranu, navázal na své předchozí výsledky a zvítězil potřetí za sebou. V tabulce už není poslední, ale patří mu 17. pozice. Naopak Nantes spadlo na předposlední příčku, Paris St. Germain má navíc večerní utkání k dobru.

Francie - 30. kolo:
Nantes - Sedan 0:1 (60. Ducourtioux), Le Mans - Auxerre 2:2 (46. Bangoura, 51. De Melo - 66. Akalé, 70. Kaboul), Lille - Valenciennes 0:2 (77. Doumong, 90. Hassli), Nice - Monako 1:1 (11. Laslandes - 80. Plašil), Toulouse - St. Etienne 1:0 (73. Elmander), Troyes - Sochaux 0:1 (33. Pitau),  Lens - Paris St. Germain 1:2 (51. vlastní Rozehnal - 2. Diane, 72. Armand).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články