Hlavní obsah

Kollerova branka pomohla Monaku jen k remíze s Valenciennes

PAŘÍŽ

Branka českého reprezentačního útočníka Jana Kollera pomohla fotbalistům Monaka k remíze 2:2 na hřišti Valenciennes. Český kanonýr zvyšoval v 66. minutě již na 2:0, ovšem domácí v závěru zabojovali a díky dvěma zásahům střídajícího Haddada srovnali. Monako tak přišlo o šanci dotáhnout se do horní části tabulky a zapojit se do boje o evropské poháry. Nyní mu patří jedenáctá příčka.

Článek

Již jistý mistr Lyon pokračuje ve vítězném tažení, když uspěl v duelu s Le Mans, které porazil 2:1. O branky se podělili útočník Fred, který nahradil v základní sestavě Milana Baroše, a Malouda. Ten se postaral o vítěznou trefu, když tři minuty před ním vyrovnával z pokutového kopu hostující Grafite.

Fotbalisté Toulouse nebodovali v druhém utkání po sobě a vzdaluje se jim šance získat druhé místo v tabulce. V sobotu prohráli 1:3 s týmem Paris St. Germain, který naopak neprohrál již pátý zápas za sebou a ze sestupových pozic poskočil na čtrnácté místo. Toulouse je aktuálně čtvrté.

Toulouse, za které odehrál posledních pět minut také český útočník Pavel Fořt, se povedl vsup do zápasu - střelecký účet otevřel Mansare. Domácí ale své vedení neudrželi ani do poločasu. Nejprve srovnal Luyindula a minutu před koncem výsledek otočil Cisse střelou z dvaceti metrů. Osm minut před koncem dostal červenou kartu Luyindula a domácí se snažili o vyrovnání, ale hostující obrana vedená českým stoperem Davidem Rozehnalem hrála bezchybně. Naopak po rychlém protiútoku vstřelil pojišťující třetí branku Rothen.

Tým českého trenéra Ivana Haška St. Etienne chtěl napravit poslední dvě prohry, ovšem v Lorientu uhrál jen bezbrankovou remízu. St. Etienne, za které tentokráte nenastoupil český záložník Marek Heinz, tak patří osmá příčka, ovšem zezadu se na něj tlačí další čtveřice týmů.

Francie - 34. kolo:
Toulouse - Paris St. Germain 1:3 (9. Mansare - 32. Luyindula, 44. Cisse, 90.+3 Rothen).

Reklama

Související témata: