Hlavní obsah

Francouzský brankář Barthez skončil v Nantes

PAŘÍŽ

Fotbalový brankář Fabien Barthez se rozhodl odejít z Nantes. Jako důvod uvedl, že po nedělní rvačce s fanoušky se ve francouzském klubu necítil bezpečně. Navíc je velmi pravděpodobné, že pětatřicetiletý gólman ukončí kariéru úplně.

Foto: www.abc.net.au

Francouzský brankář Fabien Barthez.

Článek

"Už za Nantes nikdy nenastoupím. Moje rozhodnutí nemá nic společného s fotbalem, prostě se tam necítím bezpečně," citovala dnes brankáře agentura Reuters.

Barthez se po nedělním utkání s Rennes, které Nantes prohrálo 0:2 a téměř jistě se tak odsoudilo k sestupu, dostal při odjezdu ze stadiónu do konfliktu s pěti fanoušky. Ti obstoupili jeho vůz a začali do něj kopat. Brankář proto vystoupil z auta a pěstmi a kopanci se vrhl na chuligány. Rvačku ukončil až příchod ochranky.

Vedení klubu následně oznámilo, že Barthez se okamžitě po incidentu sebral a i s rodinou odjel neznámo kam. Poprvé dal o sobě vědět v pondělí. Podle kouče Olympique Marseille Alberta Emona, který se s Barthezem dlouhá léta přátelí, prý mistr světa z roku 1998 a vicemistr z loňského šampionátu v Německu skončil s fotbalem nadobro.

"To, co se stalo, se ho velmi dotklo. Fabien už nemusí nikomu nic dokazovat, byl jedním z nejlepších brankářů na světě, má za sebou skvělou kariéru," řekl na adresu Bartheze, který už jednou kariéru ukončil. Letos v lednu se ale vrátil, aby pomohl Nantes k záchraně.

Reklama

Související témata: