Hlavní obsah

Houllier se zlobí kvůli Barošovi

kft, INTPrávo

Trest na tři zápasy pro fotbalového útočníka Milana Baroše za nevhodnou gestikulaci vůči obránci Rennes tmavé pleti Stéphanu Mbiovi, který český reprezentant dostal ve čtvrtek od disciplinární komise, nevyvolal ve Francii žádný velký rozruch.

Článek

„Noviny spíš jen popisují, jak probíhala disciplinárka, a konstatují, že kdyby gesto posoudila jako rasistické, trest by byl mnohem tvrdší. Teď tu jsou hlavním tématem prezidentské volby,“ řekl Právu v pátek fotbalista Bordeaux Vladimír Šmicer.

Trest se nelíbil kouči Lyonu Gérardu Houllierovi. „Věděl jsem, že chystají nějaký úder. Kdyby se něco takového stalo s Danzém <em>(hráč Rennes bílé pleti – pozn. aut.),</em> nikdo by o tom nepsal,“ citují kouče klubové stránky Olympique Lyon.

Nespokojen byl z opačného důvodu generální sekretář Hnutí proti rasismu a za přátelství mezi národy Mouloud Aounit. „Jsem verdiktem ohromen. Je to nebezpečné rozhodnutí, legalizující rasistické projevy. Budeme zkoumat možnost dalších právních kroků,“ řekl agentuře AFP.

„Verdikt přijímám,“ oddechl Milan Baroš, který může hrát ještě dnes proti Paris St. Germain. Poté bude i s trenérem českého národního týmu Karlem Brücknerem řešit, jak a kde se bude připravovat na utkání kvalifikace ME ve Walesu.

Reklama

Související témata: