Hlavní obsah

Hašek má neshody s asistentem a možná v St. Etienne skončí

Fotbalový kouč Ivan Hašek možná skončí jako trenér Saint-Etienne dříve než v červnu 2008, dokdy má smlouvu. Důvodem jsou složité vztahy ve francouzském klubu a zvlášť obtíže, se kterými se setkává při spolupráci se svým asistentem Laurentem Rousseyem. Vyplývá to z vyjádření Haškova agenta Bruna Satina pro server football365.fr.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Satin původně klubu navrhoval, aby k Haškovi jako asistenta vzal Ĺubomíra Moravčíka, který je Haškovým přítelem a v St. Etienne, za nějž hrál v letech 1990 až 1996, zanechal velmi dobré vzpomínky. Vedení ale prosadilo Rousseye.

Zpočátku prý každý chválil Haškovu autoritu, ale pak se věci zkomplikovaly a český trenér se střetl s mocnou klubovou lobby. Mohl se spolehnout na Michela Dufoura, který má na starosti fyzickou přípravu, ale Roussey hrál podle agenta na vlastní triko a Hašek si uvědomil, že "se hraje s označenými kostkami a že podlaha je namydlená". "Někdy si kladu otázku, proč rovnou nenabídli to místo Rousseyovi," řekl Satin.

Pokud jde o Haškovu budoucnost, nevyloučil žádnou možnost. "Má smlouvu až do června 2008. Je zřejmé, že tandem s Rousseyem nevyšel, ale pokud se některé věci vyjasní, dá se uvažovat o pokračování spolupráce. Hašek není despota, ale jako každý trenér potřebuje mít po boku lidi, kteří mu mohou něco přinést."

Pokud by Hašek Saint-Etienne opustil, má možnosti uplatnit se jinde. "Mluví šesti jazyky, jeho uznávaným odborníkem. Málo trenérů je schopných trénovat v tolika zemích jako on," prohlásil Satin na adresu českého internacionála, který v minulosti vedl pražskou Spartu, japonské Kóbe, Štrasburk a mužstvo Al Wasl ve Spojených arabských emirátech.

Saint-Etienne, kam Hašek přišel před rokem, figurovalo v průběhu sezóny dokonce na třetím místě, ale nyní je dvě kola před koncem francouzské ligy osmé. Fakt, že nesplní vytčený cíl v podobě umístění do páté příčky, je podle Satina jen důsledkem válek klanů uvnitř klubu.

Reklama

Související témata: