Hlavní obsah

O výsledku nedohraného zápasu v Nantes rozhodne vedení ligy

PAŘÍŽ

O výsledku nedohraného zápasu předposledního kola francouzské fotbalové ligy v Nantes rozhodne vedení soutěže. Domácí tým, který už má jistý sestup, remizoval v sobotu s Toulouse 0:0, jenže kvůli vniknutí stovek nespokojených fanoušků na hrací plochu musel rozhodčí Bruno Ruffray zápas předčasně ukončit.

Článek

Podle agentury Reuters se očekává, že vedení ligy přiřkne celku Toulouse kontumační vítězství 3:0. V hostujícím týmu se krátce před přerušením zápasu dostal na hřiště i bývalý slávistický útočník Pavel Fořt, který v 78. minutě vystřídal Švéda Johana Elmandera.

Tři minuty před koncem pak bylo utkání přerušeno kvůli výtržnostem stovek domácích fanoušků, kteří rozezlení historicky prvním sestupem týmu do druhé ligy vtrhli na hřiště. Rozhodčí Ruffray prohlásil, že pokračování zápasu by nemělo smysl. "Doufal jsem, že se bude moci začít znovu hrát. Ale po těch scénách bylo jasné, že by to trvalo tak půl minuty a pak bych musel zápas přerušit znovu," řekl.

Osminásobný šampion Nantes strávil v první lize nepřetržitě 44 let a v roce 2001 se stal posledním mistrem před začátkem triumfální éry Olympique Lyon. Před sestupem ho ale letos nezachránil ani bývalý reprezentační brankář Fabien Barthez, který navíc klub po potyčce s příznivci sám předčasně opustil. "Takovou zlobu fanoušků si nedokážu vysvětlit," řekl předseda klubu Rudi Roussillon.

V posledním kole se Nantes za týden rozloučí s ligou zápasem na hřišti mistrovského Lyonu.

Reklama

Související témata: