Hlavní obsah

Baroš je v Lyonu bez trenéra, Houllier odstoupil

LYON

Fotbalový útočník Milan Baroš bude mít v Lyonu od příští sezóny nového trenéra. Gérard Houllier, který si českého reprezentanta přivedl v lednu z Aston Villy, pár hodin před závěrečným kolem francouzské ligy hráčům oznámil, že u týmu šestinásobných ligových šampiónů končí.

Článek

Bývalý kouč Liverpoolu a francouzské reprezentace měl smlouvu ještě na rok, ale požádal vedení, aby mohl odejít. Šéf klubu Jean-Michel Aulas mu vyhověl. Podle spekulací francouzských médií by Houlliera mohl nahradit Didier Deschamps z Juventusu Turín.

"Osobní důvody mě přiměly k odchodu, není to kvůli zdraví," uvedl v pátek Houllier, jenž se v roce 2001 podrobil operaci srdce. "Prožil jsem tu mimořádné dvě sezóny, které mi v mnohém připomněly šest let v Liverpoolu," prohlásil. Popřel zvěsti, že by měl namířeno k národnímu týmu nebo do Dynama Kyjev.

Devětapadesátiletý Houllier předloni vystřídal úspěšného Paula Le Guena a přivedl Olympique k pátému a šestému mistrovskému titulu v historii. V Lize mistrů však letos ambiciózní klub vypadl už v osmifinále s AS Řím, což vyvolalo spekulace o trenérově budoucnosti. V průběhu sezóny se prý dostal do sporů s některými zkušenými hráči poté, co vyřadil ze sestavy letitého kapitána Claudia Cacapu.

Reklama

Související témata: