Hlavní obsah

Fořtovo Toulouse obsadilo třetí příčku a zahraje si o Ligu mistrů

Díky hattricku švédského útočníka Johana Elmandera zvítězili fotbalisté Toulouse v posledním kole francouzské ligy nad Bordeaux 3:1 a vybojovali konečnou třetí příčku. V příští sezóně si tak tým, do jehož kádru patří také český útočník Pavel Fořt, zahraje kvalifikaci o Ligu mistrů. V sestavě Bordeaux si závěrečných 13 minut zahrál také český fotbalista Vladimír Šmicer.

Článek

Čtvrtou příčku zaručující postup do Poháru UEFA nakonec vybojovali hráči Rennes, kteří mají shodný bodový zisk jako Lens, Bordeaux a Sochaux, ale díky lepšímu skóre skončili před nimi. Ovšem velkou radost z toho neměli, jelikož ještě v nastavení drželi vítězství nad Lille, které by jim zaručovalo třetí příčku a tedy Ligu mistrů. Ovšem v 94. minutě srovnal Fauvergue a vzal soupeři naději na milionářskou soutěž.

V posledním kole se radovalo také Monako, kterému k výhře nad Nancy jednou brankou pomohl také český útočník Jan Koller a zaznamenal tak svou osmou ligovou trefu. Monako, za které nastoupil také Jaroslav Plašil, se tak po špatném začátku sezony, kdy bojovalo o záchranu, nakonec dostalo až na devátou příčku.

Opačně na tom byli hráči St. Etienne. Tým trénovaný českým koučem Ivanem Haškem dlouho sahal po pohárových příčkách, ale špatné jarní výsledky, korunované prohrou na hřišti Sochaux, odsunuly St. Etienne až na jedenáctou pozici.

Mistrovský Lyon se se svými fanoušky i s trenérem Houllierem rozloučil výhrou 3:1 nad posledním týmem tabulky Nantes. Domácím, kteří nastoupili téměř v kompletní sestavě, avšak bez distancovaného Milana Baroše, výhru zařídil francouzský reprezentant Malouda, který se trefil hned dvakrát.

Již dříve bylo rozhodnuto o tom, že nejvyšší soutěž opustí Nantes, Sedan a Troyes, kterému nepomohla ani překvapivá výhra 3:0 nad Lens.

Francie - 38. kolo
Lille - Rennes 1:1 (90.+4 Fauvergue - 73. Utaka), Lorient - Paris St. Germain 0:1 (54. Pauleta), Lyon - Nantes 3:1 (22. a 64. Malouda, 84. Benzema - 52. Diallo), Marseille - Sedan 1:0 (61. Nasri), Monako - Nancy 2:0 (9. Koller, 56. Piquionne), Nice - Le Mans 3:3 (30. z pen. a 53. Bellion, 44. Vahirua - 35. Romaric, 62. Bangoura, 67. Macuj), Sochaux - St. Etienne 1:0 (19. Le Tallec), Toulouse - Bordeaux 3:1 (37., 51. a 72. Elmander - 17. Wendell), Troyes - Lens 3:0 (8. Danič, 54. Matuidi, 56. Lanchuer), Valenciennes - Auxerre 1:3 (81. Bratu - 18. Niculae, 21. Kahlenberg, 90.+4 Lejeune).

Reklama

Související témata: