Hlavní obsah

Fotbalistu Baroše bude v Lyonu trénovat Perrin

LYON

Nejúspěšnější francouzský fotbalový klub posledních let Olympique Lyon bude podle očekávání od nové sezóny trénovat Alain Perrin. Dosavadní kouč Sochaux, s nímž letos získal domácí pohár, nahradí na lavičce šestinásobného mistra s útočníkem Milanem Barošem v sestavě Gérarda Houlliera. Ten v minulém týdnu z osobních důvodů odstoupil.

Článek

Padesátiletý Perrin během své trenérské kariéry vedl anglický Portsmouth a Olympique Marseille. Letos pomohl Sochaux k prvnímu vítězství ve Francouzském poháru od roku 1937 a proti němu teď povede Lyon v červencovém Superpoháru, kterým tradičně začne nová sezóna. Smlouvu má připravenou na dva roky.

Podle zdrojů blízkých lyonskému klubu se Perrin dohodl na svém odchodu ze Sochaux i finanční kompenzaci s jeho šéfem Jeanem-Claudem Plessisem v úterý večer. Údajně mistrovský celek za nového kouče zaplatí okolo půl miliónu eur (zhruba 14 miliónů korun). Lyon tyto informace zatím nepotvrdil.

Houllier přišel do Lyonu předloni a s týmem uhájil výsostné postavení v domácí soutěži. V Evropě ale výrazněji neprorazil. V Lize mistrů loni francouzský šampión vypadl ve čtvrtfinále, letos o kolo dříve.

Reklama

Související témata: