Hlavní obsah

Hašek připouští, že ze St. Etienne brzy odejde

Karel FeltPrávo

Fotbalový trenér Ivan Hašek končí v St. Etienne. Napsala to francouzská média s odvoláním na jednoho ze dvou prezidentů klubu Bernarda Caiazza. Český kouč však včera večer Právu řekl, že o ničem oficiálně neví, ale tuto variantu vidí jako velmi pravděpodobnou. „Bude zasedat správní výbor, který rozhodne, ale je jasné, že příštím trenérem bude Francouz a člověk, který nás dokáže dostat přes určitý práh,“ řekl Caiazzo agentuře AFP.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Sportovní deník L‘Équipe napsal, že má být rozhodnutí o novém trenérovi oznámeno v pátek. Klub totiž nedosáhl na účast v evropských pohárech.

Francouzský tisk také spekuluje, že by Haškovým nástupcem mohl být jeho asistent Laurent Roussey. Právě s ním Haškova spolupráce v posledních měsících vázla. Otázkou zůstává, zda v St. Etienne zůstane český útočník Marek Heinz.

Hašek má ve francouzském klubu smlouvu ještě na rok.

„Je velmi pravděpodobné, že v klubu skončím už tento týden. Jsem na cestě do Česka a je možné, že vedení se v tomto duchu už vyjádřilo. Oficiálně nic nevím, protože jsme se s oběma prezidenty dohodli, že konečné rozhodnutí padne skutečně až v pátek,“ řekl Hašek.

Pomyslný míček je na straně vedení klubu. „Řekl jsem oběma nejvyšším představitelům, za jakých podmínek bych pokračoval. Uvedl jsem jich víc a skutečně mezi nimi je odchod asistenta Rousseye a příchod Lubomíra Moravčíka, který v klubu působil a s kterým jsme hrávali také za reprezentaci včetně úspěšného mistrovství světa 1990,“ dodal Hašek.

S Monakem nejednal

Francouzská média rovněž přišla se spekulací, že by se mohl Hašek stát trenérem AS Monako, které rovněž nedosáhlo na evropské poháry. Za klub z Riviéry hrají reprezentanti Jan Koller a Jaroslav Plašil. „Je to spekulace, protože s Monakem jsem o ničem nejednal a nebyl jsem nikým oficiálně osloven. Stále mám platnou smlouvu a jednání s jinými kluby jsou pro mne do jejího vypršení nebo ukončení tabu,“ zdůraznil Hašek.

V Česku se už nejednou hovořilo o tom, že by Hašek mohl nahradit u reprezentace kouče Karla Brücknera. „To nyní nepřichází v úvahu. Brücknerovi přeji, aby s reprezentací postoupil na mistrovství Evropy,“ odmítl tuto spekulaci několikrát Hašek.

Důvodem však není jen solidarita s Brücknerem, na jehož místo se nechce cpát, ale také vztah k manažerovi reprezentace Vlastimilu Košťálovi, proti němuž Hašek kandidoval loni ve volbách na předsedu ČMFS, a jejich vztah nebyl nejlepší. Zatímco Hašek se k tomu nevyjádřil, Košťál tvrdí, že by v minulosti neviděl překážku pro příští možnou spolupráci.

Reklama

Související témata: