Hlavní obsah

Rozehnal preferuje Newcastle, neodmítl by ani Dortmund

PRAHA

Obránce české fotbalové reprezentace David Rozehnal by rád přestoupil do Newcastlu United. V úterý citoval server BBC hráčovy zástupce, podle kterých by se šestadvacetiletý bek rád učil od manažera Sama Allardyce. Hráčův agent Pavel Zíka pro Sport.cz uvedl, že Rozehnal by se nebránil ani odchodu do Dortmundu, jehož nabídku čtyř miliónů eur francouzský klub již odmítl.

Článek

V Newcastlu je nově trenérem Sam Allardyce, sám bývalý stoper. Allardyce měl o českého reprezentanta zájem již v lednu coby manažer Boltonu. Paris Saint-Germain tehdy prodej rázně odmítla. „David by si rád zahrál za Newcastle,“ cituje BBC Sport mluvčího britské pobočky Sport Investu Eliota Vantila. Podle něj Allardyce sledoval Rozehnala během kvalifikačního utkání ve Walesu. Tam patřil urostlý stoper k nejlepším českým hráčům. Podle britského deníku The Sun je pro Rozehnala připravená smlouva s týdenním platem 24 000 liber (přibližně 1 000 000 Kč).

Zájem má ovšem i německá Borussia Dortmund, která nabídla 4 milióny eur a v Rozehnalovi vidí náhradu za Christopha Metzeldera. Částka se francouzskému klubu zdála nízká a do hry mezitím vstoupil Newcastle. Ten je údajně ochoten nabídku Dortmundu přeplatit. „PSG čeká na správnou nabídku za svého hráče,“ uvedl Vantil.

Dortmund jednal o příchodu českého obránce několik týdnů, jednání ale ztroskotala na odstupném. „Zatím je předčasné mluvit o tom, kam David zamíří,“ řekl Sport.cz Pavel Zíka z hráčovy agentury Sport Invest. „David je smluvně vázaný v Paříži, ale nebránil by se ani odchodu do německé bundesligy, ani do Premier League. Obě dvě soutěže jsou velice kvalitní a David by si v nich rád zahrál,“ uvedl Zíka. Podle něj si Paříž představuje odstupné ve výši 5-5,5 miliónu eur.

David Rozehnal přišel do Paris Saint-Germain v roce 2005 z belgických Brugg, v reprezentaci nasbíral 35 startů a nechyběl ani na loňském mistrovství světa v Německu. V poslední sezóně pomohl Paříží k záchraně v nejvyšší soutěži a v pěti soutěžích odehrál celkem 58 utkání. Smlouvu v Paris Saint-Germain má ještě na dva roky.

Reklama

Související témata: