Hlavní obsah

Marseille získalo Cissého z Liverpoolu za 8 miliónů eur

Osm miliónů eur (zhruba 230 miliónů korun) zaplatí Olympique Marseille za přestup útočníka Djibrila Cissého z Liverpoolu. Pětadvacetiletý fotbalista, jenž v uplynulé sezóně ve francouzském klubu hostoval, podepsal s Marseille smlouvu na pět let.

Článek

"Bylo to náročné, ale konečně jsme se dohodli. Djibril má velkou zásluhu na tom, že se to povedlo. Bez jeho přispění bychom ten přestup neudělali," řekl po uzavření dohody s Liverpoolem šéf Olympique Pape Diouf.

Cissé odchodem z anglického klubu uzavřel nepříliš vydařenou kapitolu své kariéry, kterou mu pokazilo těžké zranění. Krátce po svém příchodu na Anfield Road v roce 2004 za čtrnáct miliónů liber, což byl tehdy klubový rekord, utrpěl komplikovanou zlomeninu nohu.

Loni před mistrovství světa potkalo Cissého stejné zranění, anglický klub ho pak kvůli neshodám s koučem Rafaelem Benítezem poslal na hostování do Francie, kde v minulosti zářil v dresu Auxerre. V uplynulé sezóně nastřílel francouzský reprezentant za Marseille 15 gólů v 27 zápasech a pomohl klubu ke druhému místu v lize a postupu do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: