Hlavní obsah

Marseille zahájila ligu remízou ve Štrasburku

PAŘÍŽ

Francouzští vicemistři z Marseille v sobotu zahájili nový ligový ročník bezbrankovou remízou na stadiónu nováčka ze Štrasburku. Ambiciózní tým, který by podle odborníků mohl zastavit tažení Lyonu za sedmým titulem, tak ztratil hned na úvod dva body.

Článek

Favorizovaní hosté nedokázali soupeře přehrát, neproměnili ani největší šanci zápasu. Dalekonosnou střelu nizozemské posily Boudewijna Zendena, který v létě přestoupil z Liverpoolu a patřil k nejlepším hráčům duelu, zlikvidoval domácí brankář Stephane Cassard.

Monako neudrželo vedení nad St. Etienne, na Piquionnův gól ze závěru úvodního poločasu po rohu Jaroslava Plašila odpověděl záhy po změně stran hostující Feindouno z penalty. Plašil nastoupil v monacké základní sestavě a odehrál 68 minut, jeho spoluhráč Jan Koller přišel na trávník v 57. minutě. Marek Heinz zůstal v týmu St. Etienne mezi náhradníky.

Střeleckou hvězdou úvodního kola byl útočník Johan Audel, který hattrickem zajistil výhru Valenciennes 3:1 nad Toulouse. Mistrovský Lyon nastoupí v neděli večer proti Auxerre, hraje se i zápas Le Mans - Mety.

Francie - 1. kolo
Bordeaux - Lens 1:0 (30. Bellion), Caen - Nice 1:0 (81. Compan), Lille - Lorient 0:0, Monako - St. Etienne 1:1 (44. Piquionne - 47. Feindouno z pen.), Paris St. Germain - Sochaux 0:0, Rennes - Nancy 0:2 (37. Fortune, 41. Hadži), Štrasburk - Marseille 0:0, Valenciennes - Toulouse 3:1 (3., 28. a 54. Audel - 8. Dieuze).

Reklama

Související témata: