Hlavní obsah

Koller při debutu v základní sestavě Monaka dvakrát skóroval

PAŘÍŽ

Český reprezentační útočník Jan Koller dostal poprvé v sezóně příležitost v základní sestavě a hned dvěma góly pomohl fotbalistům Monaka k výhře 3:0 na půdě Sochaux. Obě branky vstřelil hlavou, tu první hned ve 2. minutě zápasu po rohovém kopu.

Článek

Druhý český reprezentant v sestavě Monaka Jaroslav Plašil odehrál poslední půlhodinu. Knížecí celek si tak připsal druhý tříbodový zisk v ročníku a na svém kontě má celkem sedm bodů.

Nejlepší český reprezentační kanonýr Koller tak naznačil trenérovi Ricardovi, že by si zasloužil hrát v základní sestavě. Brazilský kouč totiž v úvodu sezóny vsázel na Kollerovy konkurenty v útoku, a tak se začalo spekulovat o odchodu českého kanonýra. Ten však chtěl nejprve bojovat o důvěru. Dvěma góly si o ni řekl a zároveň ukázal formu před přátelským utkáním s Rakouskem.

Druhou porážku za sebou v sobotu utrpěli šestinásobní mistři z Lyonu, když po Toulouse překvapivě nestačili ani na Lorient, se kterým prohráli 1:2. Obě branky vítězů měl na svědomí Vahirua. Ztrátu všech bodů Lyonu neodvrátil ani český útočník Milan Baroš, přestože odehrál celých 90 minut a dostal se do několika slibných šancí. Podílel se tak alespoň na jediné trefě favorita, když se po jeho akci dostal míč k Benzemovi, který srovnával na 1:1.

Lorient se tak po nečekané výhře vyhoupl do čela tabulky, o které se dělí s dalším překvapením Le Mans. Oba celky mají shodně deset bodů.

Francie - 4. kolo:
Auxerre - Caen 1:0 (34. Maoulida), Le Mans - Lille 1:1 (59. Grafite - 34. Fauverge), Lorient - Lyon 2:1 (14. a 65. Vahirua - 32. Benzema), Mety - Paris St. Germain 0:0, Sochaux - Monako 0:3 (2. a 89. BI, 57. Menez), St. Etienne - Bordeaux 0:0, Toulouse - Štrasburk 1:3 (37. Gignac - 21. Mouloungui, 54. Fanchone, 73. Gameiro).

Reklama

Související témata: