Hlavní obsah

Střídající Baroš rozhodl zápas Lyonu proti Le Mans

PAŘÍŽ

Český útočník Milan Baroš byl ústřední postavou zvratu, který předvedl Olympique Lyon v sobotním utkání 7. kola francouzské ligy. Pětadvacetiletý český reprezentant přišel v utkání proti Le Mans na hřiště v 67. minutě za nepříznivého stavu 0:2, ale záhy dokázal ofenzivu mistrovského týmu rozhýbat a vítězný gól na 3:2 vstřelil sám.

Článek

Stačilo mu k tomu pouhých deset minut na hřišti. Juninhův rohový kop v 77. minutě prodloužil Benzema hlavou až k Barošovi, který sám před brankářem nezaváhal. Za oslavy se svlečeným dresem pak dostal žlutou kartu.

V tabulce vedou i nadále hráči Nancy, kteří dnes přehráli St. Etienne 2:0. V závěsu za nimi jsou Valenciennes a Bordeaux, které dnes zvítězilo nad dalším týmem z popředí tabulky Monakem 2:1. O výhře rozhodli domácí po hodině hry, kdy se po kombinačních akcích Brazilců Jussieho a Fernanda nejprve trefil mladý Francouz s marockými kořeny Šammach a za čtvrt hodiny zvýšil ranou do horního růžku další Brazilec Wendel. Jeho krajan Nené už v závěru pouze snížil. Valenciennes naopak zaváhalo v bezbrankovém utkání s posledními Metami.

V dresu Monaka opět odehrál celé utkání český útočník Jan Koller, který se zkraje sezony v týmu příliš neprosazoval, a chtěl proto odejít. Dnes se do střelecké listiny nezapsal.

Francie - 7. kolo:
Bordeaux - Monako 2:1 (62. Šammach, 76. Wendel - 90. Nené), Caen - Sochaux 2:2 (33. Eluchans, 66. Proment - 60. Ndaw, 73. Birsa z pen.), Lyon - Le Mans 3:2 (70. Govou, 75. Benzema, 77. Baroš - 43. a 54. Sessegnon), Nancy - St. Etienne 2:0 (12. Kim, 85. Fortune), Rennes - Lille 2:2 (48. Leroy, 55. Didot - 21. Franquart, 55. Bastos), Štrasburk - Lorient 0:0, Toulouse - Auxerre 2:0 (68. Elmander, 90+1. Sissoko), Valenciennes - Mety 0:0.

Reklama

Související témata: