Hlavní obsah

Lyon rozstřílel Mety zásluhou hattricku Benzemy

PAŘÍŽ

Čistý hattrick Karima Benzemy pomohl Lyonu k jasné sobotní výhře 4:1 na hřišti Met. Francouzský reprezentant všechny své trefy nastřádal během první půle a dal tak Lyonu klid do druhého dějství, ve kterém úřadující mistr náskok ještě navýšil. Lyon, za který tentokrát nenastoupil útočník Milan Baroš, se díky zisku tří bodů dostal již na druhé místo tabulky o bod za vedoucím Nancy.

Článek

To zůstávalo posledním týmem bez porážky, což však již po 8. kole neplatí. O první plnou bodovou ztrátu Nancy se postarali hráči Lens, kteří na domácím hřišti vyhráli 1:0 brankou Dindaneho. Pro Lens to naopak byla první výhra v sezoně a alespoň částečně tak napravilo předchozí špatné výsledky.

Fotbalisté Marseille pokračují ve špatných výkonech, když utrpěli již sedmou bodovou ztrátu. Tentokrát doma nestačili na Toulouse, které vyhrálo 2:1 brankami Emany a Elmandera z první půle. Marseille snížilo až v poslední minutě zásluhou Zubara. To již hrály oba týmy o deseti. Marseille, které v loňské sezoně skončilo druhé, je po osmi kolech až na patnáctém místě s pouhými sedmi body.

Výsledky - 8. kolo:
Marseille - Toulouse 1:2 (90. Zubar - 11. Emana, 37. Elmander), Auxerre - Nice 2:0 (5. Lejeune, 90. Niculae), Le Mans - Valenciennes 2:0 (41. Sessegnon, 49. De Melo), Lens - Nancy 1:0 (70. Dindane), Lille - Bordeaux 1:1 (2. Cabaye - 40. Bellion), Mety - Lyon 1:5 (46. Gueye - 4., 30. a 38. Benzema, 59. Ben Arfa, 87. Juninho), Sochaux - Štrasburk 0:0, St. Etienne - Caen 3:0 (10. a 22. Ilan, 50. Gomis).

Reklama

Související témata: