Hlavní obsah

Baroš jel na dálnici rychlostí 271 km/h, čeká ho soud

ŽENEVA

Fotbalovému útočníkovi Milanovi Barošovi naměřila francouzská policie ve čtvrtek rychlost 271 kilometrů za hodinu. Jak informují francouzská a švýcarská média, šestadvacetiletému reprezentantovi policie zabavila auto i řidičský průkaz. Baroše čeká v příštích měsících soud, hrozí mu až tři roky zákazu řízení motorových vozidel a vysoká pokuta.

Článek

Incident se stal na úseku s povolenou rychlostí 130 kilometrů v hodině na dálnici A42 mezi Ženevou a Lyonem ve francouzském departementu Ain. Rychlost Barošova černého Ferrari 430 Coupé, ve kterém jel s přítelem a údajně mu chtěl předvést zvuk motoru, změřili policisté v 16:45. Sami údajům nevěřili a raději je znovu zkontrolovali.

"Jde o rychlostní rekord v departementu," citoval Claudea Lorona, velitele policie v Ainu, švýcarský list Tribune de Geneve. Podle agentury Reuters byl dosavadním rychlostním rekordem v této oblasti počin jednoho motocyklisty z roku 2000, jemuž radar naměřil 248 km/hod.

Po zabavení auta musel vzít Baroš za vděk taxi

Reprezentační útočník si luxusní sportovní vůz pořídil loni v květnu, jeho cena se pohybuje mezi pěti až šesti milióny korun. Poté, co mu auto policisté zabavili, však Baroš musel vzít na cestu zpět zavděk taxi.

Bývalý útočník Liverpoolu či Aston Villy momentálně za svůj klub kvůli zranění nehraje, naposledy nastoupil k utkání 2. října. Od lednového přestupu do Francie čelí druhému skandálu, v dubnu byl podezřelý z toho, že rasisticky urazil soupeře tmavé pleti Stéphana Mbiu z Rennes. Disciplinární komise tehdy neposoudila jeho gesto jako rasistické a potrestala ho na tři zápasy za nesportovní chování.

Shodou okolností byl při porušení silničních pravidel přistižen loni v září někdejší Barošův konkurent v Lyonu Sylvain Wiltord. Policie mu naměřila rychlost 152 kilometrů v hodině v úseku, kde je povoleno 90. Předstoupit před soudce má Wiltord tento měsíc.

Přehled známých českých sportovců, kteří měli problémy s rychlostí na silnici:
Duben 1995Hokejový brankář Dominik Hašek byl na předměstí Buffala zastaven policejní hlídkou, protože v zóně, jež připouští maximálně 56 km v hodině, jel rychlostí o 70 km vyšší. Dechová zkouška navíc odhalila v jeho krvi 1,3 promile alkoholu. Hašek musel odpracovat 100 hodin veřejně prospěšných prací a zaplatit pokutu 850 amerických dolarů.
Srpen 1998V Česku kvůli nepřiměřené rychlosti hokejový gólman Hašek havaroval. Mezi obcemi Seč a Zbohov na Chrudimsku nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a skončil mimo silnici, z nehody však vyvázl bez zranění.
Září 1999Fotbalový brankář Dukly Příbram Zdeněk Jánoš se řítil v Praze na úseku mezi Jižním Městem a Petrovicemi rychlostí 150 km v hodině, když náhle přejel do protisměru a čelně se srazil s autobusem. Náruživý milovník rychlé jízdy nebyl připoután a na místě nehody zemřel.
Leden 2000Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Skuhravý vjel se svým vozem v Praze 5 ve velké rychlosti do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím automobilem, jenž krátce po nárazu vzplál. Oba šoféři utrpěli zranění, Skuhravý navíc řídil pod vlivem alkoholu.
Prosinec 2002Údajně až o 70 km v hodině překročil povolenou rychlost v místě dopravního omezení mezi obcemi Zdiby a Líbeznice fotbalista Sparty Miroslav Baranek a se svým vozem se střetl s protijedoucí avií. Po karambolu se podrobil operaci zlomeniny jamky kyčelního kloubu, zraněni byli i jeho syn a švagr.
Listopad 2007Fotbalovému útočníkovi Lyonu Milanu Barošovi naměřila francouzská policie na úseku s povolenou rychlostí 130 km v hodině rychlost 271 km/h. Okamžitě mu zabavila auto i řidičský průkaz a Barošovi nyní hrozí až tři roky zákazu řízení motorových vozidel a vysoká pokuta.

Reklama

Související témata: