Hlavní obsah

Baroš by mohl jít do Monaka, spekulují ve Francii

Český fotbalista Milan Baroš by mohl svou neutěšenou situaci v Lyonu vyřešit odchodem do konkurenčního Monaka, kde by se sešel se svým tradičním partnerem z reprezentačního útoku Janem Kollerem. S touto spekulací v pondělí přišel server francouzského listu Lyon Capitale s tím, že více informací přinese v úterním vydání. Odvolává se přitom na anonymní zdroj.

Článek

Baroš momentálně v Lyonu vysedává na lavičce náhradníků, nedávno si navíc přivodil svalové zranění. Zápas hrál nejlepší střelec mistrovství Evropy z roku 2004 naposledy před měsícem. Trenér úřadujícího šestinásobného francouzského mistra Alain Perrin dává v útoku přednost Brazilci Fredovi a Karimu Benzemovi, který je s jedenácti góly nejlepším střelcem domácí soutěže.

Ve francouzské lize nastoupil český útočník naposledy 23. září, kdy přišel do hry jako náhradník. Střídal také při předchozím startu v soutěži o tři týdny dříve, kdy v duelu s Le Mans vstřelil svůj druhý a zatím poslední gól v sezóně. V základní sestavě si zahrál na začátku října v Lize mistrů při debaklu 0:3 s Glasgow Rangers.

Více než na hřišti na sebe Baroš upozornil v minulém týdnu, když se po dálnici řítil ve svém ferrari rychlostí 271 kilometrů za hodinu. Francouzská policie mu zabavila auto i řidičský průkaz a Baroše čeká soud. Hrozí mu až tři roky zákazu řízení motorových vozidel a vysoká pokuta.

S Lyonem, který vede tabulku, by Baroš mohl útočit na titul, ale v momentálně desátém Monaku by měl možná větší šanci se prosadit. Jeho reprezentační parťák Koller také nebyl v úvodu sezony spokojen se svým vytížením, ale když dal ve čtvrtém kole dva góly Sochaux, získal si důvěru trenéra Ricarda Gomese. V lize zatím nechyběl v jediném utkání.

Reklama

Související témata: