Hlavní obsah

Koller už se poohlíží po jiném angažmá

PRAHA

Fotbalový útočník Jan Koller připustil, že si v létě bude muset možná najít jiné angažmá. V nedělním rozhovoru pro ČTK prohlásil, že jeho budoucnost v Monaku je nejistá, kariéru však ještě končit nehodlá. Pokud by v létě francouzský klub skutečně opustil, podle odešel by prý zpátky do Německa.

Článek

"V Monaku mi v létě končí smlouva a moc nevím, co bude dál. Zatím se nijak nevyjádřili, takže čekám a možná se budu muset poohlédnout po něčem jiném," uvedl čtyřiatřicetiletý útočník. V minulosti se hodně spekulovalo o zájmu anglických klubů, neboť právě pro ostrovní fotbal se Kollerova urostlá postava náramně hodí. Teď už ale možnost odchodu do Premier League padla. "Anglii bych už asi vynechal, už je to pryč. Kdyby nebylo Monako, asi bych se vrátil do Německa. Ještě rok bych chtěl hrát v zahraničí, pak mi bude šestatřicet a o dalším pokračování kariéry rozhodne zdraví a motivace."

Koller může podle svých slov hrát ještě dlouho, protože není oproti svým vrstevníkům unavený vrcholovým fotbalem. "Jako mladý hráč jsem neměl žádné pravidelné tréninky, což je výhoda proti klukům, kteří mají tvrdý režim už třeba od šesti let. Nejsem tak opotřebovaný, proto bych mohl vydržet déle," prohlásil hráč, který do velkého fotbalu naskočil až ve dvaadvaceti letech.

Francouzská média nedávno spekulovala o tom, že do Monaka míří z Lyonu další český útočník Milan Baroš. Koller o tom ale nic neví. "O tom, že by k nám měl Milan jít, jsem se dozvěděl až z novin. Ani pan Paska, náš společný agent, mi nic takového neříkal. Už se mě na to ptali ale i spoluhráči v kabině, jenže jsem jim musel po pravdě říct, že fakt nic nevím," řekl Koller, jenž se v Monaku musí o místo v sestavě tvrdě bít.

V české lize by šel Koller jedině do Bohemky

Před nedělním odletem do vlasti jeho tým porazil Štrasburk, Koller však celý zápas proseděl na lavičce. "Je to těžké. Teď jsme měli sérii, kdy jsme šest zápasů v řadě nevyhráli, trenér proto hodně míchal se sestavou. Pak se konečně začalo dařit, jenže já u toho nebyl, takže teď jisté místo v základu rozhodně nemám. Budu muset přesvědčit trenéra," pokrčil rameny.

Stále platí, že kdyby měl jít Koller zpátky do české ligy, bylo by to jedině do Bohemians 1905. "Nemyslel jsem to v žertu. Když se rozhodnu vrátit, pak jen do Bohemky," prohlásil Koller. Svůj věk už ale cítí. "Je mi čtyřiatřicet, mistrovství Evropy pro mě bude poslední šance. Rád bych ještě zažil nějaký velký reprezentační úspěch," uvedl Koller. Nepotvrdil však, že by se po šampionátu chystal skončit s reprezentační kariérou.

I když má český tým zajištěný postup na Euro 2008, bere Koller zbývající dvě utkání v kvalifikaci se vší vážností. "Chceme oba zápasy vyhrát a neuříznout si nějakou zbytečnou ostudu. Proti Slovákům nám určitě pomůže i nabitý stadión a atmosféra derby. Bude to těžký zápas, Slovákům se daří na hřištích soupeřů. Navíc mají mladý tým, který se bude chtít u nás ukázat," řekl Koller. Podle něj je ale na celém týmu již znát viditelné uvolnění. "Během celé kvalifikace jsme byli pod velkým tlakem médií, teď už se konečně můžeme v klidu připravovat na šampionát," dodal.

Reklama

Související témata: