Hlavní obsah

Paska: Baroš rozhodně nezůstane bez angažmá

PRAHA

Po více než dvou měsících nastoupil Milan Baroš v základní sestavě Olympique Lyon. V Caen však francouzský mistr nečekaně prohrál 0:1 a český reprezentant byl v 68. minutě střídán. „Přesto považuji Milanův start v základní sestavě za dobré znamení a výraznou šanci na jeho integraci do kádru, s nímž trenér Perrin počítá," řekl Právu hráčův manažer Pavel Paska. Samotný fotbalista s médii nekomunikuje.

Článek

"Důležité je, že Milan si je vědom problémů, které si způsobil i sám a hodně na sobě pracuje. Určitě neztratí chuť do další práce, i když se mu třeba hned nebude dařit,“ doplnil jeho agent.

Baroš nastoupil už začátkem prosince na posledních dvacet minut a blýskl se brankovou přihrávkou Clerkovi na čtvrtý z pěti gólů do sítě Štrasburku. V sobotu Baroš na sebe upozornil jednou pěknou akcí, ale nedokázal ji zakončit. V dalších minutách už podle francouzských médií nebyl vidět a byl střídán.

Spory urovnány

Jeho budoucnost v Lyonu zatím není jasná. Spory s koučem Perrinem se sice podařilo srovnat, ale otázkou je, kolik šancí český útočník dostane a hlavně, jak je využije. Zatím i podle slov trenéra nepřesvědčil a ten dal najevo, že by Barošovi v zimně nebránil v odchodu.

„O tom nebudu spekulovat. Věřím, že Milan se prosadí. Rozhodně ale nezůstane bez angažmá. Nabídek máme několik, především z Anglie a Španělska. Hovořit o konkrétní v tuto chvíli by však nebylo dobré,“ dodal Paska.

V týdnu dal West Ham najevo, že o hostování Baroše nemá zájem, i když shání útočníka. Ve hře jsou údajně ještě Birmingham, Middlesbrough a Wigan, tedy kluby, které mají momentálně v Premier League problémy.

Vesměs by ale šlo o hostování. Baroš však potřebuje hrát i vzhledem k blížícímu se evropskému šampionátu. Trenér národního mužstva Brückner nad ním sice drží ochrannou ruku, což sám řekl, ale ani jeho trpělivost není bezbřehá. „Nespekulujme, dejme Milanovi klid a on se určitě prosadí,“ zdůraznil Paska.

Reklama

Související témata: