Hlavní obsah

Koller: V Monaku se mnou už nepočítají, preferuji odchod do Norimberku

Nejlepší kanonýr české fotbalové reprezentace Jan Koller by si přál rozšířit enklávu krajánků v německém Norimberku. Nyní je ovšem stále pod smlouvu ve francouzském Monaku, a tak sám neví, jaký dres bude na jaře oblékat. „Jsou zde dvě možnosti, buď odejdu teď nebo v Monaku zůstanu do léta,“ řekl na skysports.com Koller.

Článek

Bundesligový tým, za který nastupují také brankář Jaromír Blažek a Tomáš Galásek, jedná se současným Kollerovým zaměstnavatelem o možném přestupu čtyřiatřicetiletého forvarda. „Ve středu jsem začal trénovat s Monakem, a teď čekám, jak se situace ohledně Norimberku vyvine,“ řekl na stránkách skysports.com útočník Koller.

Rodák ze Smetanovy Lhoty přestup do německého klubu upřednostňuje a věří, že se ho Monako rozhodne prodat už teď, jelikož by v létě odcházel zadarmo. „Kluby stále jednají, ale věřím, že rozhodnutí padne brzy. Troufám si říct, že ve čtvrtek bude rozhodnuto,“ dodal forvard, který v této sezóně vstřelil za monacký klub tři ligové branky.

„Přál bych si přestoupit do Norimberku, protože v Monaku se mnou už nepočítají. Německý tým mi nabízí smlouvu na dva a půl roku, což by mi žádný jiný tým s ohledem na můj věk nenabídl,“ řekl na závěr Koller.

Střelci, který má na kontě již jednapadesát branek v českém národním týmu, není bundesligové prostředí cizí. Od roku 2001 totiž strávil šest sezón v Borussii Dortmund, kam přestoupil z belgického Anderlechtu. Do Monaka přestoupil z Borussie jako volný hráč v červnu roku 2006.

Reklama

Související témata: