Hlavní obsah

Sparta nakonec možná velký přestup udělá: Kadlece láká Lyon

Fotbalová Sparta Praha sice neprodala Zdeňka Pospěcha do Wolfsburgu, přesto nakonec možná ještě jeden velký přestup udělá. Podle informací francouzských médií totiž začal usilovat o příchod Michala Kadlece vedoucí tým ligy Olympique Lyon. Sparta zatím konkrétní nabídku neobdržela a hráčův agent Pavel Zíka jen potvrdil, že Lyon je jedním z klubů, které ohledně českého reprezentačního obránce zjišťují situaci.

Článek

Až do nedělního večera se zdálo, že jediným velkým přestupem sparťanské zimy bude Pospěchův odchod do Německa. Jenže z jeho přestupu sešlo, a i když ani v jeho případě není vyloučeno, že se do konce ledna něco změní, pozornost se nyní přesunula na Kadlece. Sparta totiž před zimní pauzou naznačila, že hodlá uvolnit pouze jednoho z obou hlavních opor týmu.

Kolem Kadlece se točila řada klubů už v minulosti, ale teď se zdá být zájem nejvážnější. Zájem projevily prostřednictvím hráčské agentury Sport Invest International v minulých měsících především německé kluby, hlavně Leverkusen. Kadlece údajně sledovali během podzimu také zástupci Birminghamu či španělského Getafe. "A do okruhu zájemců patří i Olympique Lyon," potvrdil Zíka pro ČTK.

Kadlec od něj už o zájmu Francouzů slyšel. "Vím o tom od včerejška. Pan Zíka mi jmenoval nějaké kluby, co prý mají zájem a jako poslední jmenoval Lyon," připustil fotbalista. Manažera se ihned udiveně zeptal, zda slyší dobře. "Lyon je pecka, i když jsem původně říkal, že by třeba přestup do Německa byl možná lepší kvůli němčině. Nechávám to ale zatím být, je to zatím věc jednání mezi kluby," uvedl.

Sparta stále tvrdí, že prodej Kadlece není nutností, ale prodeji by se zřejmě nebránila. "Pokud bude nabídka, máme s Michalem dohodu, že o ní budeme jednat. Zájemců je údajně několik, ale konkrétní nabídka dosud žádná," uvedl ve středu na soustředění ve Špindlerově Mlýně klubový mluvčí Jakub Otava. Podle toho také vypadá nynější Kadlecova pozice: i dnes absolvoval třífázový trénink se svými spoluhráči.

Reklama

Související témata: