Hlavní obsah

Bordeaux je po výhře nad Le Mans druhé, tři body za Lyonem

PAŘÍŽ

Fotbalisté Bordeaux zvítězili v sobotním utkání 21. kola francouzské ligy 2:1 na hřišti Le Mans. O góly se postarali argentinský útočník Cavenaghi a záložník Fernando. Bordeaux, které dokázalo uhájit výhru, přestože hrálo celý druhý poločas o deseti, stáhlo náskok vedoucího Lyonu na tři body, šestinásobný úřadující mistr však odehraje svůj zápas tohoto kola až v neděli.

Článek

Bordeaux se současně odpoutalo od čtvrtého Valenciennes, které nestačilo na Marseille. Tým z přístavního města se po špatném začátku sezóny postupně šplhá tabulkou vzhůru a sobotu vyhrál 3:1. Dvěma góly k tomu přispěl kanonýr Djibril Cissé.

Důležitý krok k záchraně udělali fotbalisté Lille, když dokázali remizovat 1:1 v přímém souboji o udržení se Souchax, přestože hráli již od 5. minuty v deseti bez vyloučeného záložníka Debuchyho. Domácí převahu brzy využili, ale krátce po změně stran dokázali hosté srovnat zásluhou Obraniaka.

Fotbalisté Paris St. Germain prováhali příležitost dostat se do horní poloviny tabulky po prohře 0:1 v Lorientu. Jediná branka utkání padla v 19. minutě po nešťastném vlastním zásahu záložníka hostů Bourillona. Pařížský tým se ve vyrovnané tabulce naopak přiblížil sestupovým pozicím, na které má jen pětibodový náskok, a navíc odehrál o utkání více než jeho soupeři.

Lorient - Paris St. Germain 1:0
Branka: 19. vlastní Bourillon
Auxerre - Štrasburk 1:1
Branky: 4. Niculae - 84. Fanchone
Le Mans - Bordeaux 1:2
Branky: 35. Douillard - 13. Cavenaghi, 21. Fernando
Marseille - Valenciennes 3:1
Branky: 26. a 75. Cissé, 50. Rodriguez - 81. Audel
Mety - Monako 1:4
Branky: 54. Aguirre - 30. a 62. Menez, 31. Piquionne, 84. Gakpe)
Sochaux - Lille 1:1
Branky: 38. Erding - 53. Obraniak
St. Etienne - Rennes 2:0
Branky: 12. Dernis, 84. Gomis
Toulouse - Caen 1:1
Branky: 36. Dieuze - 70. Deroin

Reklama

Související témata: