Hlavní obsah

Fotbalisty Nancy vyřadil z poháru tým z páté ligy

Fotbalisté amatérského týmu Carquefou, který hraje až v páté lize, vyřadili z Francouzského poháru favorizované mužstvo Nancy, jemuž v tabulce nejvyšší soutěže patří třetí místo. Outsider dokázal v nedělním utkání skórovat dvakrát v prodloužení a po gólu Sebastiena Le Paiha ze 117. minuty už výhru 2:1 udržel.

Článek

S pohárem se rozloučily i další prvoligové kluby. Čtyřnásobní vítězové z Auxerre dostali tři góly na hřišti druholigové Bastie, vypadly také Nice, Le Mans, Rennes a Štrasburk. Obhájce trofeje Sochaux postoupil až na penalty.

Mistři z Lyonu, kteří letos chtějí zaútočit na double, se dlouho nemohli prosadit proti obraně týmu Croix-de-Savoie ze čtvrté ligy. Do osmifinále je poslal až gól Brazilce Freda z přímého kopu deset minut před koncem.

Výsledky:
Carquefou (V) - Nancy 2:1 po prodl., Croix Savoie (IV) - Lyon 0:1, Bordeaux - Le Mans 1:0, Angers (II) - Nice 3:1, Lorient - Rennes 0:0, pen. 3:1, Bastia (II) - Auxerre 3:0, Poire sur Vie (V) - Paris St. Germain 1:3, Sochaux - Montpellier (II) 1:1, pen. 4:3, Lyon-la-Duchere (V) - Lille 0:1, Štrasburk - Mety 0:3.

Reklama

Související témata: