Hlavní obsah

Fotbalisté Lens už hrají místo záchrany o poháry

PAŘÍŽ

Z pásma sestupu až do klidného středu tabulky francouzské ligy zamířili během pouhých čtyř kol fotbalisté Racingu Lens. V nedělním utkání zaskočili favorizované Caen na jeho hřišti a uštědřili mu debakl 4:1. Lens nasměroval za překvapivou výhrou už po několika desítkách sekund útočník Maoulida, zimní posila z Auxerre, a šokovaní domácí se už na větší odpor nezmohli.

Článek

Racing prodloužil svou sérii bez prohry na čtyři utkání, v nichž proti soupeřům z horní poloviny tabulky hned třikrát zvítězil. Lens patří v tabulce třinácté místo a má ještě zápas k dobru. V případě výhry se může vyšvihnout až na devátou příčku, jen dva body za příčky zaručující postup do evropských pohárů.

Parádní návrat z afrického mistrovství prožil senegalský útočník Mamadou Niang, když brankou zajistil Marseille výhru 2:0 na hřišti Nice. Čtvrthodiny před koncem přidal druhý zásah kanonýr Cissé. Marseille, které neprohrálo již osmý ligový zápas za sebou, se dostalo z deváté příčky až na páté místo zajišťující evropské poháry. Navíc ztrácí dva body na svého dnešního soupeře, kterému patří čtvrtá příčka.

Francie - 24. kolo
Caen - Lens 1:4 (69. Lemaitre - 1. Maoulida, 33. Mangane, 67. Remy, 75. vlastní Seube), Nice - Marseille 0:2 (25. Niang, 75. Cissé).

Reklama

Související témata: